Благотворителна кампания на МЗХГ за закупуване на живи елхички

1
127
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Министерство на земеделието, храните и горите стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов „Посади надежда“, се съобщава на сайта на МЗХГ.

Тази година кампанията ще бъде в партньорство с фондация „Искам бебе“ и ще има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички започва на 9 декември и ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г. По пет лева от продажбата на всяка елхичка, предоставена от Държавните горски предприятия, ще бъдат дарени за каузата.

Инициативата за подпомагане на значими каузи на Министерството от предходните кампании през 2015 и 2016 г. – „Купи жива елхичка, помогни на дете“ бе за набиране на средства за работа с деца от фондация „Аутизъм Днес” и за лечение на дете в чужбина.

На откриването на кампанията, което ще бъде в зала „Голям колегиум“ на МЗХГ от 9:00 часа на 9-и декември, ще присъстват министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, българският еврокомисар по Иновации,научни изследвания, култура, образование и младеж и заместник-председател на ЕНП Мария Габриел, основателят на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева и председателят на Сдружение „Аутизъм Днес“ Владислава Цолова.

свързани новини