Народни средства срещу високо кръвно

1
116
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Чесънът съдържа сулфиди, които помагат за понижаване на кръвното налягане и поддържането му в нормални граници. Освен това в него има също и естествени ACE инхибитори (те предпазват кръвоносните съдове, сърцето и бъбреците), магнезий, фосфор, аденозин и алицин.

Тези вещества помага за разширяване на артериите, което улеснява притока на кръв и понижава кръвното.,пише Здравно

.бг

Друга билка, която разширява кръвоносните съдове е глогът . Той подобрява кръвоснабдяването и понижава кръвното налягане. Използва се също и като средство за подобряване на сърдечната дейност, като подсилва сърцето и го кара да се свива по-силно и ефективно. Една много популярна билка напоследък е ашвагандата или така наречения индийски женшен. Тя е известна с многото си благоприятни върху организма свойства. Действа подмладяващо, бори стреса и умората, помага при безсъние. Индийската билка съдържа много фитохимикали, които подобряват общото здравословно състояние на човек и освен всичко друго понижават кръвното налягане. Преди приемането на ашваганда обаче, препоръчва се да се консултирате с лекар, за да избегнете нежелани ефекти от смесването на билката с някои от лекарствата, които приемате.

Джинджифилът е известен с това, че подобрява кръвообращението и по този начин понижава кръвното налягане по безопасен и ефективен начин. Коренът от джинджифил също така е мускулен релаксант и отпуска мускулите около кръвоносните съдове, както и понижава нивото на холестерола. Един друг плюс на джинджифила е, че е известен като силен афродизиак.

Едва ли бихте се сетили, но кафявите водорасли са едно доста ефективно средство за понижаване на кръвното налягане и нивата на холестерол. Те разреждат кръвта и са богати на много витамини, йод, селен, калций, калий, мед, цинк и други жизненоважни за организма минерали и полезни вещества.

Канелата е една много интересна подправка, която има специфичен вкус и аромат. Освен това тя е антиоксидант и в малки количества канеленото масло стимулира кръвообращението и помага на тялото да използва по-ефективно инсулина, като по този начин нормализира кръвното налягане.

Друго полезни билки при кръвно налягане са кардамон, арджуна, азиатска центела, скутелария, валериан, брош, клитория, репей, индийско орехче.