Блогът на Апостол Апостолов :: ГАДОСТ

1
205
Добави коментар
tocco
tocco

                                                                  СЕМЕНА В БРАЗДИТЕ

Новият член на СЕМ Галина Георгиева от световнонеизвестна личност, стана национално прочута с дипломата си –  „добър“ 3,89. Ама не от парижката Сорбона, а от Врачанския  университет. Специалност – аграрна иконимика.

В класическата басня „Орел и Охлюв“ на Стоян Михайловски Охлювът кратко обяснява как се издигнал до върховете: “С пълзение!“.

А как тази арграрна СЕМ-ка изпълзя до Регулаторния медиен орган? Къде беше досега, та не сме я виждали на екран, къде пишеше, че не сме чели нещо от нея, къде се изказваше по обществени въпроси, че не сме чули гласа є?

Обяснението за издигането е още по-кратко и от на Охлюва: „С Вежди!“. Госпожата лично била изтикана нагоре от председателя на Комисията за култура и медии Вежди Рашидов.

Знаем възможностите на Вежди Рашидов като мултак, скандалджия, бияч, политик, общественик, културен министър, депутат и най-вече мислител, затова не сме изненадани от избора му. Напълно в негов стил.

И госпожата, на която още не можем да запомним името, заема достойно място сред другите членки на СЕМ, на които също не можем да запомним имената.

Когато се създаваше Регулаторния орган, негови членове бяха известни писатели и общественици – Ивайло Петров, Димитър Коруджиев, Александър Томов, Георги Лозанов… Последният се задържа най-дълго в „медийната регулация“ и макар да чупеше гръбнак в някои случаи, все пак бе човек, който разбираше от тая работа. А тя не е проста работа.

Пък сегашните СЕМ-ки просто са послушни. И гласуват, каквото им кажат. Затова са удобни.

От калпави семки могат да поникнат само бурени в медийните бразди. Това сигурно го пише дори във врачанската аграрикономика.

 Михал Мишковед

 

Преписал:

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.