Индия – Фестивалът на цветовете

1
133
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 05.03.2020: 07:00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 09:50 ч. – отпътуване за Истанбул, с полет на Турските авиолинии. Кацане на летището в Истанбул в 12:10 ч. Възможност за панорамна обиколка на Истанбул (с доплащане 54 лв. на човек при предварителна заявка и заплащане в България). Организира се при минимум 15 записани. Отпътуване за Делхи в 20:55 ч.

Ден 2

ВТОРИ ДЕН – 06.03.2020: 05:15 ч. местно време пристигане в Делхи. Трансфер до хотела в Делхи и закуска. Разглеждане на новия Делхи, построен от британския Радж, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава: Парламента; Президентския дворец “Раштрапати Бхаван”; главният булевард Радж Пат и Индийската порта – 42 м. висока триумфална арка, на която са изписани имената на 85 000 индийски войници, загинали по време на различни войни в началото на XX век; Следобед посещение и на гробницата на Хумаюн (ЮНЕСКО), построена от една от неговите вдовици, девет години след неговата смърт и Мемориала Радж Гат – място където се съхраняват мощите на лидерите и борците за свобода в Индия. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка в Делхи.

Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – 07.03.2020: Закуска. Освобождаване на хотела. Разглеждане на стария Делхи, столица на мюсюлманска Индия от ХII век до XIX век: посещение на храма Лотус – построен през 1987 г. от последователи на бахайската вяра; кулата Кутаб Минар (ЮНЕСКО) – висока 72.5 метра. Oтпътуване за Агра и по път посещение на спиращия дъха храмов комплекс „Акшардам“, построен в чест на индийскaта и хиндуистката култура, душевност и архитектура. Пристигане в град Агра – разположен на свещената за индусите река Ямуна. Тази естествена природна защита осигурява стратегическата роля на града още от първите десетилетия на съществуването му – преди около 2 500 години, когато е бил част от будистката империя на Ашока. През XVI век градът бележи разцвет и е издигнат за столица на Моголската империя (обхващала земите на днешна Индия) по време на династията на Великите Моголи, управлявали от XVI до XVIII век. Днес град Агра е известен най-вече с невероятния мавзолей Тадж Махал, който го превръща в задължителна дестинация на всяко първо посещение на Индия. Британците също оценяват стратегическата важност на Агра и векове наред тук се бил разположен голям гарнизон (на ръба на равнините на Панипат), където толкова често е преобръщана индийската история. Настаняване в хотела. Възможност за посещение на Калакрити шоу (с доплащане 65 лева на човек). Провежда се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Вечеря в хотела. Нощувка в Агра.

Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 08.03.2020: Закуска. Посещение на Тадж Махал – построен от Шах Джахан между 1631 г. и 1653 г., за да приюти тленните останки на неговата съпруга Мумтаз Махал. Разглеждане на Агра Форт – великолепна крепост, в която създателя на Тадж Махал – Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от сина си. Отпътуване за Джайпур. По път посещение на Фатехпур Сикри (ЮНЕСКО) – град, построен през XVI век от император Акбар, за да послужи за столица на неговата империя, но е изоставен само 14 години след построяването му. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Джайпур.

Ден 5

ПЕТИ ДЕН – 09.03.2020: Закуска. Посещение на Амбър Форт (за желаещите е възможно да яздят слон до Амбър Форт – ако има възможност за цялата бройка желаещи) – несъмнено една от най-значимите забележителности в региона. Построен през 1592 г. от Раджа Ман Синг II, фортът е чудесен пример за великолепието на местната архитектура. Разглеждане на Джайпур – столица на щата Раджастан, основан през 1727 г. от Раджа Джай Синг II. Градът е известен като розовия град, най-вече заради боядисаните в розово през 1878 г. градски стени, част от подготовката на града за посещението на английския престолонаследник. Част от градските стени са непокътнати и до днес, въпреки, че градът се е разраснал доста повече от първоначалните планове. Търговията остава най-важният отрасъл за Джайпур, благодарение на стратегическото местоположение на града. Посещение на Обсерваторията (ЮНЕСКО) – построена от астронома Крал Савай Джай Синг през 1728 г. Обсерваторията работи и до днес. Фото пауза на Хава Махал или както е известен Двореца на ветровете. Пет етажният дворец е построен, за да може жените от двореца да наблюдават фестивалите, които са преминавали по улиците под него. Разглеждане на Градския дворец – построен през XVIII век и бивша собственост на управляващата фамилия на Джайпур. В наши дни в двореца се помещават няколко музея – текстил, оръжия и миниатюрни рисунки. Имате възможност да се возите на типична рикша в известния Бабу маркет. Вечеря в хотела. Нощувка в Джайпур.

Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – 10.03.2020: Закуска. Станете част от индийския фестивал на цветовете Холи – ярки цветове, усмихнати лица, шарен прах, който се носи из въздуха. Възможност да се обагрите в цветен прах и да се потопите в атмосферата на празника. Следобед свободно време за релакс и почивка. Вечерта посещение на храма „Бирла“ за наблюдение на церемонията  Аарти, традиционна церемония за молитва в един от най-красивите храмове на Джайпур. Вечеря в хотела. Нощувка в Джайпур.

Ден 7

СЕДМИ ДЕН – 11.03.2020: Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на храма на Галтаджи, по известен като храма на „маймуните“. Отпътуване за Делхи. Пристигане в Делхи. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря в хотела. Нощувка в Делхи.

Ден 8

ОСМИ ДЕН – 12.03.2020: Трансфер до летището в Делхи. Полет за Истанбул в 06:55 ч. Пристигане в Истанбул в 11:30 ч. местно време. Полет за София в 14:45 ч. Пристигане в София в 15:05 ч.

Екскурзията е осемдневна и включва 2 нощувки със закуски и вечери в Делхи, 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра и 3 нощувки със закуски и вечери в Джайпур. Настаняването е в хотели 4 и 5 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти в Индия. Лети се с редовни полети на Турските авиолинии (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж и салонен багаж). Вътрешните трансфери в Индия се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Делхи – хотел Golden Tulip Suites 4* или подобен; Джайпур – хотел Golden Tulip Essential 4* или подобен; Агра – хотел Crystal Sarovar Premier Agra 5* или подобен.

Забележка: В някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло.

Условия за плащане:

Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета;
Сключен договор за организирано пътуване;
Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.
При резервации и записване при по-малко от 65 дни преди обявената дата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно – 100 %;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществява при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна Валута: Индийска рупия.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Индия:

Задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
Такса за издаване на индийска виза в размер на – 145 лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставя копие от валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 5см/5см;
Приблизителен срок за издаване: 10 дни.

Здравни изисквания: Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави).

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от „Каталог 2019“:
1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ – 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията – за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ – 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с „Агенцията“). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

От посочените отстъпки се ползва само една.

Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ – Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.