Десислава в Страната на чудесата

1
165
Добави коментар
svetla58
svetla58

Една мъгълофобка, която пристигна от своята страна на чудесата с тежък пушещ винтидж влак, носещ над себе си огромен облак от магичен сив дим, слизайки на перон 9 и ¾ директно в София сити, натоварена с целия си (емоционален) багаж, който намира своето изражение в един абсолютно различен, цветен и непретенциозен блог – Mirsea’s Wonderland.

Кожата й… – покрита с мастило. Косите – с цвят. А съзнанието – OMG, не бихме могли да кажем, освен – фантазия – свобода, фантазия – красота, фантазия – безвремие и безметежност. Познатият ни времеви континуум изменя своите характеристики, за да размести пластовете на съществуващата вселена и да ни създаде нови светове, в които животът тече по различен начин. Понякога ни кара да вярваме в еднорози и безмерната любов (към хъскито и татусите, и смените на самоличност). Понякога ни затваря себе си, само за да ни покаже колко точно черното може да бъде черно и да тежи, и да смазва.

Ами звучи като истински герой от някоя приказка, нали? И е точно такава. Ако Джоан Роулинг беше развихрила фантазията си още повече, в по-горните курсове в Хогуортс, съученичка и близка приятелка на Хари, Рон и Хърмаяни щеше да бъде една страшна мацка, със страшни очи, със синя или ливала коса и мнооого татуировки, която щеше да измести фокуса на интереса изцяло към себе си.

(От редакцията съвсем сериозно обмисляме да се обърнем към екипа на г-жа Роулинг с молба за създаване на такъв персонаж в някой от следващите си трудове. ;))

Да си позволиш да бъдеш (РАЗЛИЧЕН) различно модерен в днешно време, в България, си е истинска проява на смелост, имайки предвид силиконовото рамкиране на женската красота, което ни се наложи от всякакъв вид конкурси за красота и хилядите девойки, последователки на този така уродлив и неестествен идеал за изящество, омайност и великолепие.
Затова днес в любимата ни рубрика LOVE блог решихме да ви запознаем с Десислава. Повече думи са абсолютно излишни. Вижте сами за какво става въпрос. »»»»»

Здравей, момиче от страната на чудесата. Много ми е драго, че се съгласи да ни отговориш на няколко въпросчета.
Спряла си да пишеш в блога си за доста дълго време и реши да рестартнеш с нещо толкова лично и откровено, като разкритието за преживяната депресия. Това е голяма смелост. Поздравления!
Забелязвам, че в „Не ми се обиждай, но…” участваш с два „предразсъдъка” и единият е именно за депресията, което ми показва, че нямаш притеснения да говориш за нея. Изказа ли всичко, което имаше и искаше да кажеш или в теб остана още много?
Темата за менталното здраве в България тепърва спира да е табу, а не трябва да е такова. Говоренето и споделянето помага, стига да не е безплодно мрънкане. Лека полека загърбвам този период от живота си, но не ме е срам от него и той ме научи на изключително много.

Не искам да задълбавам в тази тема, защото не тя е центърът на нашата рубрика и, респективно, на нашия разговор, но в същото време не мога да я подмина, защото тя е една от основните „виновници” да си това, което си – интересна и харизматична.
Преди да започнеш с отговорите, обаче, ми се иска ти самата да обясниш какво точно представлява твоят блог. Защото, ще бъда откровена, ми се струва, че той е доста по-различен от всички останали, за които пишем в тази рубрика. Така е, нали? Ще обясниш ли на читателите на eModno какво отличава твоето интернет пространство от всички останали?
Не мисля, че съм по-специална от останалите блогъри. Блогът ми е хоби и нещо, което правя за удоволствие. Може би до някъде ме отличава това, че пиша и поствам главно за по-бюджетна мода и козметика и не обичам да прекалявам с полираните и обработени снимки.

Име: Десислава.
Зодия: Козирог.
Роден град: София.
Години:На 23 декември ставам на 33.
Образованието ми е…?
Завършила съм гимназия с изучаване на италиански език. Следвах философия в НБУ, но за съжаление, не мога да се похваля с диплома от там.

А професия? Призвание?
Точна професия – не. Призвание – всичко креативно, създаването от нищо – нещо, всичко с което може да изразиш себе си и артистичността си. Изявявала съм се като гримьор, стилист, дизайнер на аксесоари и какво ли още не.
Домашен любимец:
В момента имам хъски на име Пан ( на галено от Панталеймон) и осиновено помиярче на име Лира. През годините съм имала какви ли не домашни любимци, обожавам животните.
Дизайнер:
Това е много труден въпрос. Не мисля че съм достатъчно запозната с имената на модата, за да мога да кажа конкретен дизайнер.
Най-голямото съкровище в гардероба ми:
Може би едно винтидж дълго палто от 30-те години.
Заведение:
Аз съм интроверт и предпочитам тихите, малки заведения. Ако съм в заведение, най-вероятно е някоя чайна или кварталното ресторантче.
Песен:
Ужасно много са и много зависи от настроението ми.
Книга:
Първата ми любима книга беше „Алиса в страната на чудесата”. Сред любимите ми са „Портретът на Дориан Грей”, „Чудовището на Франкейнщайн”, трилогията „Тъмните му материи”, всички книги за Хари Потър.
Филм:
И тук са доста… Някои от заглавията са: „Immortal beloved”, „Mr. Nobody”, „What dreams may come”, „Dracula”.
Цвят: Лилаво.

Питие: Бира.
Салата или хамбургер: Пица!
Токчета или кецове:
С дете и две кучета – кецове. Удобството преди всичко.
Рокля или дънки: Рокля
Вечен моден идол:
Нямам идоли, но искрено се възхищавам на стила на Дита фон Тийз.
Аксесоар:
Напоследък не съм много по аксесоарите, но бих казала – интересно колие или шал.
Продукт за лице:
ББ крем, много съм доволна от този на Lioele.
Червило:
Използвам главно леки балсами за устни с цвят, но, ако реша да нося червило, залагам на дълготрайно матово течно червило. Любими са ми тези на МАС.
Парфюм:
Маниак съм на тема аромати и често ги сменям. В момента най-използваният ми парфюм е „Insolence” на Guerlain.
Сутрешен ритуал:
Сутрин ставам по-рано от всички, за да мога да си изпия кафето в пълна тишина, преглеждам набързо социалните мрежи и се захващам със задачите за деня.
Закуска:
Кафе, загубих навика да закусвам.
Сладко изкушение:
Обожавам всичко сладко! Топ три са ми : шоколадова торта, палачинки и крем карамел.

Шопинг дестинация:
Нямам такава, обичам малки магазини с по-интересни модели или някой trift shop.

Модно списание:
Не съм много по списанията, но бих казала 12 Magazine.
Тенденция/модно течение:
Всичко, което ти е удобно и те кара да се чувстваш добре.
Естествена или еко кожа: ЕКО!!!
Какво винаги нося в чантата си:
Слушалки и балсам за устни.
Техниката, която използвам:
Телефон, електронен четец за книги и конзолата ми, защото често обичам да разпускам, като играя видео игри.
Перфектната ваканция е в:
Перфектната ваканция е с хората, които обичаш. Дестинацията не е толкова важна. Лично аз бих предпочела да е някъде сред природата.
За или против онлайн пазаруването?
До скоро не обичах да пазарувам онлайн дрехи и обувки, защото размер и качество на изработката трудно се преценяват, но напоследък пазарувам главно точно по този начин.
+1: Моден съвет към читателите на eMODNO:
Бъдете себе си, носете каквото ви прави щастливи, без да се интересувате от хорското мнение. Всичко, носено с усмивка и самочувствие, е модерно.
+2: Beauty съвет към читателите на eMODNO:
Пийте много вода и никога не си лягайте без да почистите грима си.

Каква искаше да станеш като малка и постигна ли го?
Исках да стана лекар, писател, да съм в рок банда, да съм художник. Сега съм медицинска сестра, когато някой е болен вкъщи, пиша в блога си, пея под душа и рисувам с дъщеря си всеки ден, така че мисля, че съм постигнала всичко.
Ако разполагаше с времевръта на Хърмаяни и можеш да пътуваш във времето, има ли нещо или неща, които би променила в миналото?
Не мисля, че бих променила нещо. Всичко, което съм преживяла ме е направило, това което съм в момента и ме е довело до този момент. Не съм сигурна, че бих имала смелостта да променя и някои големи световни събития, които са били несправедливи… вярвам, че всичко се случва с причина.
Как искаш да те определят хората – като моден блогър или като момичето (с) (преборило) депресията?
Не се имам за моден блогър точно, просто блогът ми е любимо хоби, нямам самочувствието че разбирам от мода. Не искам и депресивните ми епизоди да ме определят като човек. Всеки има моменти, в които не се чувства на 100%, трудното е да не се отдадеш на тъмнината и да оставиш черните, ирационални мисли да те спрат да си най-доброто себе си. Аз лично бих се определила като човек, майка, кучкарка, а, когато ме обземе вдъхновението, защо не, и като луд учен.

Модата успя ли да ти помогне да се справиш с депресията?
В дните, в които едвам си станал от леглото, но си се насилил да станеш, сложил си любима дреха и любимо червило, са една голяма победа. А, ако получиш и комплимент, може да преобърне деня ти и да ти върне усмивката. Така че модата наистина може да помогне.
Колко и кои са любимите животни?
Освен домашните ми любимци, абсолютно всички животни са прекрасни, красиви и магични създания от Бог/природата. Но ако трябва да избера едно, сигурно ще е вълк/куче.
Колко и кои са любимите хора?
Винаги съм имала тесен кръг от хора около себе си. Броят се на едната ми ръка и те си знаят кои са, защото се опитвам всеки ден да им показвам и казвам колко много значат за мен.
Защо си с къса коса?
Не търпя дълга коса. В секундата в която стане достатъчно дълга, веднага започвам да я държа само вързана. Късата коса се поддържа много по-лесно здрава, особено ако се боядисва.
Какво означава непрестанната смяна на цветовете? Защо непрекъснато търсиш промяна, която е единственото константно нещо около теб? Кое в това, което виждаш в огледалото не ти хареса, че постоянно търсиш и правиш промени – в себе си, върху себе си, около себе си?
Живеем във време, в което всеки ден можеш да си с различен цвят коса и защо не? Лятото обичам светлите и ярки цветове, зимата – по-наситени и тъмни. Моят си цвят винаги ще е лилавото, но обичам да експериментирам с нови марки и цветове. Животът е твърде кратък за скучна коса.
Опитвам се да насочвам мисълта си в по-позитивни насоки от тази да разглеждам какво не харесвам в себе си – аз съм аз и не бих претърпяла тежки и скъпи инфанзивни модификации. Уча се да се обичам такава каквато съм, без да спирам да се опитвам да се самоусъвършенствам и да се грижа за тялото и духа си.

Какво означава всяка една татуировка?
Всяка има лично значение за мен, повечето са свързани с дъщеря ми и семейството или важен период от живота ми, но тъй като заемат близо 60%-70% от тялото ми, ще е непосилно да обясня всяка.
Какво може да те разсмее и какво може да те разплаче?
Дъщеря ми, кучетата ми, най-добрата ми приятелка и приятеля ми винаги могат да ме разсмеят. Плача много рядко и най-често е на филм или тъжен момент от книга.
Кога плака за последен път и защо?
Миналият месец, защото се отдадох на негативни емоции и нараних изключително скъп, за мен, човек.
Какво ще си пожелаеш за Коледа?
Здраве, защото в момента съм обградена от изключително много щастие и любов.

И последно – Лично послание към читателките на eMODNO:
Никога не спирайте да бъдете себе си и не забравяйте, че усмивката е най-красивият аксесоар.

Редактор: Марина Делева

Тагове
LOVE блог, Mirsea’s Wonderland, Алиса в страната на чудесата, БГ блогъри, български блогъри, времеви континуум, депресия, Джоан Роулинг, Дита Фон Тийз, домашен любимец, любов към животните, моден блог, моден блогър, татуировки, Хари Потър, цветове, шарена коса