Да сме здрави за празниците!

1
176
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Камбанен звън вече звъни и стремглаво се носим в шейната към най-обичаното време от годината. Чакат ни вкусни гозби, срещи със свидни хора, сладки разговори и празнично настроение.

А може би ни чакат и няколко килограма повече. Може би ни чакат няколко дни издайническо главоболие.

И все пак така сме се заредили с Коледно очакване, че нищо друго няма значение и много ни се иска да посрещнем празниците в отлично състояние на духа и тялото, да успеем да се насладим на всеки миг топлина и споделеност.

Всичко е възможно, ако се погрижим за себе си! Така ще сме сигурни, че празникът ще е бляскав и вълшебен!

Празничната нощ със силна хрема, температура и кашлица…това едва ли е нечия мечта. И можем да избегнем този сюжет с помощта на природата.

Ceget+ е фитопродукт, който комбинира натурален витамин С от ацерола, екстракт от ехинацея и органичен селен. Подпомага собствените сили на организма срещу вируси и бактерии. Подходящ е при първи симптоми на настинка и грип, при епидемична обстановка или за често боледуващи хора. Действа благоприятно при отслабена имунна система, възпаления, укрепва кръвоносните съдове.

Ацеролата е един от най-богатите на витамин С плодове. Концентрацията на витамин С в ацеролата е на едно от първите места в света. Всъщност, аскорбиновата киселина (или витамин С) не се произвежда от човешкия организъм. Може да се набави единствено чрез външен прием. Витамин С играе важна роля за много процеси в тялото. Участва в образуването на колаген (блокирането на колагеновия синтез е причина за болестта скорбут). Аскорбиновата киселина е силен антиоксидант – предпазва клетките от стареене. Подпомага за протичането на нормалните метаболитни функции в организма.  Витамин С засилва клетъчната и секреторна защита.

Ceget+ съдържа и екстракт от Ехинацея Пурпурея. Билката е позната още на американските индианци. Използвали са я за стимулиране на защитните сили на организма. А индианците са известни с дълголетието си и крепкото си здраве. По-късно направените медицински изследвания доказват положителното въздействие на ехинацеята върху човешкия организъм. Тя е ефективен имуностимулант, който мобилизира тялото да се бори с простудни заболявания и инфекции, причинени от бактерии, вируси и гъбички.

 

Ехинацеята е добра алтернатива пред някои антибиотици, които, за съжаление, често се приемат безотговорно, без нужните изследвания и носят със себе си неблагоприятни последици за организма. Антибиотиците унищожават определен вид бактерии, причинители на дадено заболяване, докато ехинацеята стимулира защитните сили на организма, при което се мобилизират армиите от антитела и унищожители на болестотворните микроорганизми и повишава устойчивостта към различни неспецифични инфекции. Според последни проучвания, ехинацеята има ефект, освен върху бактериите, но и върху вирусите, което я прави едно от малкото антивирусни средства.

 

Селенът е ключов антиоксидант и основен клетъчен протектор. Той е незаменим за човешкия организъм микроелемент. Грижи се за имунната система и благоприяства щитовидната жлеза.

Ceget+ е изцяло натурален висококачествен продукт, чиито биологично активни компоненти от Ехинацея, Селен и Витамин С,  по напълно доказан начин действат синергично. Това е огромна полза за цялостното функциониране на имунната система. Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да го намерите в аптеките, без рецепта или онлайн директно от производителя на www.botanic.cc.

 

Ако сме в отлично здраве по време на празниците, то това може да бъде добър повод да опитаме от всички вкусотии, които са ни сложили близките ни на обилните блюда. Винаги Коледа и посрещането на Новата година носят със себе си отрупани трапези, обилно похапване и пийване.

 

Знаете ли, че освен до напълняване и трупане на мазнини, краткото преяждане (в продължение на седмица) може да покачи значително оксидативния стрес в организма. Това от своя страна, може да доведе до настъпването на различни клетъчни изменения и повреди. Често се чувстваме изморени, страдаме от главоболие, нямаме сили и сме в депресия. Това може да се дължи именно на акумулираните токсични вещества.

 

Така или иначе, приемаме непрестанно отровни вещества постоянно –  от въздуха, храната, алкохола, водата, дрехите, компютрите, телефоните. Образуваме токсини и в резултат на стрес и напрегнато ежедневие. Бихме могли да избегнем поне тези, които са въпрос на информиран избор. Чрез пълноценното хранене на плодове и зеленчуци, чрез периодично спазване на детоксикиращ режим, можем да помогнем на тялото да се освободи от натрупаните токсични вещества и да ни даде нужната енергия и добро самочувствие.

 

Aндрографисът , известен още като „крал на горчивото”, ускорява обезвреждането и елиминирането на токсините чрез черния дроб и жлъчката.

Леспедезата пречиства по уникален механизъм кръвта и съдовата мрежа на бъбреците. Билката осигурява не само пречистване на самите бъбреци, но и на кръвта, от токсини и обменни разпадни продукти.

Репеят е особено ценен за повечето проблеми с кожата и косата. Активните вещества на репея стимулират отделянето на отпадъците от кръвта и потока на лимфата, което оказва влияние на цялостното снабдяване на органите с кръв и хранителни вещества. Укрепва съединителната тъкан. Елиминира застоялите течности от тялото.

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор, предпазващ от токсичния ефект на тежките метали.

Мащерката се използва ефективно при широк спектър белодробни проблеми. Тя притежава отхрачващо, антиспазматично и муколитично действие.            

DetoxiFive ( ДетоксиФайв ) е формула от пет натурални съставки със специфични механизми за подпомагане на естествените обменни и пречистващи процеси в организма. Продуктът допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалната функция на имунната система. Можете да намерите в аптеките и без рецепта или онлайн на www.botanic.cc.

          

ДетоксиФайв и Цегет Ви пожелават Весела Коледа и Щастлива Нова Година, изпълнена със здраве и чистота!

Бояна Николова – консултант на Ботаник