Руска телевизия стартира риалити шоу, фокусирано около живота в манастир

1
99
Добави коментар
setlans
setlans

Или как живота в манастир може да се превърне в риалити шоу.

Руска телевизия ще се опита да промени изцяло представата за риалити шоу, която до момента се свързва с предавания като „Биг брадър“, „Животът на Кардашиян“ и т.н. Новото риалити шоу, което ще стартира телевизията се фокусира около живота в уединен православен манастир. На пръв поглед не звучи особено обещаващо, но въпреки това проекта получи зелена светлина.

Телевизионният канал, собственост на религиозна организация, свързана с Руската православна църква, вече започна кастинг за участници в риалити шоуто с духовен обрат. Проектът е наречен „Остров“ и ще се проведе в уединен манастир, разположен в езеро между Москва и Санкт Петербург.

Живота в манастир, като риалити шоу

Там 10-те избрани участници ще се включат в монашеския начин на живот, като ще участват в дейности като почистване на манастирските площи, изработване на свещи, приготвяне на манастирска храна и срещи със свещеници, докато се опитват да намерят отговори на въпроси, които отдавна ги безпокоят.

Борис Корчевников, генерален директор на телевизионния канал Спас, сподели пред репортери, че се надява „Островът“ да върне истинското значение на „риалити“ предаванията, което според него е загубено. Корчевников вероятно има предвид напливът и популярността на съвременните риалити шоута, които не насърчават ценности, свързани с религията.

Вижте още: 15 интересни факти за Русия

Реклама на риалити шоуто „Остров“

„Искаме да върнем значението на думата „реалност“, което беше изгубено през последните години в Русия. Много неща се свързват с думата „реалност“, но не и истинският смисъл…смисъла на живота. Сигурен съм, че този проект ще върне смисъла на живота на много хора“, казва Корчевников. „Пътят към Бога, търсенето на отговори на основни житейски въпроси е основната цел на проекта.“

Няма много информация за старта на риалити шоуто. Това, което се знае е, че в него ще участват 10 участници, които ще прекарат един месец в Нило-Столобенския манастир. Там ще се занимават с всякакви монашески дейности.

Любопитно: Уникалните манастири на върха на планината Фандзиншан

Как и дали участниците ще участват в различни предизвикателства, дали ще отпадат по някакъв начин, това са все въпроси, на които тепърва предстои да открием отговорите.

Въпреки че за Запада, подобна концепция не би се вписала много добре, в Русия, където Руската православна църква е тясно обвързана с управлението на страната, нещата стоят по друг начин. И все пак, трябва да споменем, че според различни коментари в Интернет пространството, руските зрители не са особено очаровани от начинанието на православният телевизионен канал.

Последвайте ни в социалните ни мрежи Фейсбук / Туитър / Инстаграм.

Сетланс / Телеканал СПАС