Женени актьор и военен стават първите трансджендър родители във Великобритания |

1
114
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Бившият капитан от армията Хана Граф и съпругът ѝ Джейк, който е актьор, ще бъдат първата двойка транссексуални във Великобритания, които ще осиновят дете.
 
Двамата обявиха радостната новина, че през април очакват момиченце от сурогатна майка, чиято самоличност пазят в тайна, съобщава „Мирър“.
 
Преди близо година те обявиха по телевизията, че започват да търсят начин да станат родители.
 
„Винаги съм искала деца, но никога не съм мислела, че ще имам.

Мислех, че никога няма да имам приятел, още по-малко, че ще се омъжа. Но ето ни сега – ще бъда майка“, споделя Хана.
 
32-годишната Хана и 41-годишният Джейк се запознали преди три години и се оженили през 2018 година, когато станаха първите съпруг и съпруга на Острова, които са си сменили пола.
 
Хана разкрила, че е транссексуална през 2013, когато вече била в армията и останала там до 2018, когато напуснала с чин капитан, за да стане майка.
 
Джейк  обявил, че е транссексуален, когато бил на 28.
 
Двамата са напълно подготвени за критиките, които очакват да получат за решението си да станат родители.
 
„Даже чухме хора да казват, че искаме да отгледаме транссексуално бебе. Защо, за Бога, бихме искали това за детето си? Ние знаем колко е трудно да си транссексуален и искаме точно обратното за нашата дъщеря“, обяснява Джейк.
 
Момиченцето е генетично свързано с Джейк чрез яйцеклетките, които той запазил, когато временно спрял да приема тестостерон преди няколко години, преди да срещне Хана.
 
Неговата майка и сестра му платили за процедурата, която струвала 17 000 паунда.
 
От клиниката му обяснили, че яйцеклетките трябвало да бъдат оплодени, затова избрал за донор човек, който да прилича много на бъдещата му съпруга.
 
„Аз съм доста нисък, артистичен, зле с науката и логиката. Исках донор на сперма, който да балансира това. затова избрах висок инженер, спортен тип с кафяви очи. Избрах някой точно като хана“, разказва Джейк.

Превод и редакция