Как мастърмайнд групите допринасят за развитието на талантите в бизнеса

1
171
Добави коментар
eventA
eventA

Второто издание на  Samodiva Masterminds Summit беше обявено по време на конференцията „Битката за талантите“

Как да открием и задържим най-добрите и талантливи служители представи форумът „Битката за талантите“. Събитието се проведе на 12 декември и събра на едно място изявени специалисти в сферата на комуникациите, които представиха най-актуалните тенденции за изминалата година в сферата на employer branding.

Силен интерес сред гостите на форума предизвика темата за мастърмайнд групите и положителните ефекти, които имат те върху развитието на бизнеса. Променя ли мастърмайнд корпоративната среда и култура и как допринася за ефективната комуникация в компанията и повишава нейната успеваемост представи Надя Ванева – управляващ партньор на Маркетингова агенция 3CON. Защо мастърмайнд групите са толкова ефективни не само за бизнеса, но и за личното ни развитие, разказа Андрей Илиев – съосновател на Samodiva Masterminds, организиращи различен тип Мастърмайнд събития: мастърмайнд ритрийти, съмити и уъркшопи. Той подчерта, че силата на мастърмайнд процеса  е в споделянето на личните знания и опит, като по този начин не само се стига до общи решения, но и се формират пълноценни и стойностни взаимоотношения между всички участници. Лекторът запозна участниците в събитието и със задължителните елементи на ефективната мастърмайнд група:

Ясна цел и намерения;
Внимателен подбор;
Постоянство;
Сигурна и комфортна среда;
Взаимна подкрепа;
Наличие на фасилитатор.

 

По време на събитието бе анонсирано и второто издание на Samodiva Masterminds Summit – еднодневна мастърмайнд конференция, посветена на жените в бизнеса. То ще се състои на 25 април 2020 година и ще представи още от тайните на мастърмайнда, защото колкото и знания и опит да има

„човек, трябва да е в правилната среда, за да развие талантите си“, сподели Андрей Илиев.

„Битката за талантите“ представи още добри практики в света на employer branding и даде ценни съвети как не само да открием талантите за нашия бизнес, но и как да ги развиваме, да ги приобщим към корпоративната култура и най-важното – да успеем да ги задържим. Експертите на форума подчертаха важната роля на обученията в екипа, добрата вътрешна комуникация, личния пример, общата мисия и ценности и индивидуалния подход към служителите.