Как да бъдете спокойни преди интервюто ?

1
190
Добави коментар
prodavalnik.top
prodavalnik.top

Самочувствие

Обикновено по време на интервюта сте напрегнати поради по-ниско самочувствие. Но вие сте там за да презентирате себе си с това, което притежавате като опит и умения в действителност. Тоест не би трябвало да се притеснявате, защото това би попречило на качествена презентация, тоест некачествено интервю. Повечето интервюиращи харесват мотивираните лица с хъс ( не прекален хъс, средно ), находчивост, смелост. Страх винаги ще има, но не се подценявайте, бъдете смели. Бъдете винаги усмихнати и приветливи, в следствие ще получите по-добър контакт и по-лесно общуване.

Информативност

Не прекалявайте с вашата лична информация, не споделяйте излишни неща или вашите лични / семейни проблеми, работодателите не ги интересува това. В обратната посока – бъдете нащрек, вслушвайте се внимателно в това какво те ви споделят, изисквания, допълнителна информация и т.н. Това е важно за вас! Питайте ако не сте били наясно с нещо, въпросите ви трябва да са конкретни и сдържани, интересувайте се от детайли по работата. Ако ви разрешат направете си звуков запис на телефона с цялото интервю, за да не изпуснете детайли.

Бъдете подготвени

Хубаво е преди да се явите на интервю за работа, да се подготвите с информация за компанията, която ви е поканила. В интернет, следете и отзивите за нея, дейности и други неща, които може да са свързани с работата ви. Освен всичко, повечето знания ще ви успокоят, като цяло. Бъдете наясно дори с негативната информация в интернет за компанията ви ( може да не е вярна на 100 процента, но я вземете в предвид ).

Начини за успокояване

Трябва да намерите, нещо което да ви разсея докато чакате или преди самото явяване за интервюто. Разсейте се, търсенето на информация е единия способ. Ако чакате масажирайте ръцете си и раменете, ако това не помага потърсете друг начин, можете да гледате видео или друга информация която да допълни вашите знания относно с работата свързана с кандидатурата ви по дадената позиция.

Дрескод

Дрескодът не е никак за подценяване и трябва да се фокусирате по този детайл преди интервюто ви. Знаете поговорката „По дрехите посрещат, по ума изпращат“. Е тя и тук е валидна, за това помислете над това. Бъдете спретнати, чисти с официални, но не като за парти дрехи, а възможно най-семпли и изчистени. Препоръчваме тъмен тон официални дрехи от дрескод тип „БИЗНЕС“. Не носете бижута и украси, бъдете прилежни, изгладени, сресани, изкъпани и парфюмирани, за жените препоръчваме с възможно най-лек грим.

Подгответе вечерта всичко, за да сте готови за следващият ден.

Почивка

Не се напрягайте в деня преди интервюто, починете си, не пийте вечер напитки съдържащи кофеин за да спите спокойно. Легнете си по-рано от обикновеното. Сънят и отпочиването на мозъка е важно, за да бъдете по-спокойни на следващият ден.

Времето

Препоръчваме да не ходите прекалено рано за интервюто, но е добре и да не закъснявате. Пресметнете необходимото време за да стигнете там и винаги слагайте фактора „Ами, ако…?!“. Всичко може да се случи, задръствания, валежи, закъсняващ градски транспорт поради техническа или друга причина и т.н. Вземете мерки за такъв момент, носете по възможност повечко пари, ако се наложи да повикате такси или някой приятел за да ви закара на време. Хубаво е да сте около 10-20 минути по-рано на мястото където ще ви интервюират.

Допълнителна подготовка

Ако и друг път сте ходили на интервюта за работа и помните какво са ви питали и по какъв начин са подходили, въпреки да не е за всички съвсем акуратно, все пак опитайте се да си направите един вероятен въпросник свързан със позицията за която сте кандидати, въпроси свързани със знанията и стандартни които задават почти навсякъде. Този допълнителен способ, ще ви даде допълнителна увереност и спокойствие.

Jobs Help Bg – обяви за работа – zaplata / Регистрирайте се безплатно, качете вашето CV, търсете обяви, изберете и кандидатствайте на желанатъа позиция. Бързо и лесно.