5 съвета как да останем здрави и силни в сезона на вирусите

1
180
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Месец декември е изпълнен с празнични вълнения, приятни спомени и весело настроение. За съжаление, този период от годината е свързан и с най-много вирусни атаки. В разгара на грипния сезон е необходимо да се предприемат спешни мерки, с които да се избегнат симптомите на настинка и грип. Съвсем скоро настъпва астрономическата зима, която предвещава мразовити снежни дни. За да сте здрави и да се радвате на красотата на природата без притеснения за коварните вируси, трябва винаги да сте подготвени за тях.

Искате да надхитрите грипа? Прочетете нашите 5 съвета как да останете здрави и жизнени през цялата година.

Приемайте повече течности

Водата е основна съставка на нашето тяло. Добрата хидратация дори през зимата е от изключително значение за поддържане баланса на течностите в организма. Водата помага за оптималното функциониране на всеки орган, затова специалистите препоръчват да приемаме по 7 или 8 чаши, или общо около литър и половина вода на ден, за да сте здрави.

Ако достигането на това количеството ви се струва трудна задача, опитайте да консумирате чайове, сокове или домашни отвари. Течностите с високо съдържание на витамин C помагат за укрепване на имунната система и защитават организма от вируси. Прясно приготвеният фреш действа тонизиращо на организма поради съдържанието на редица ценни хранителни вещества. Есенно-зимният сезон е изключително благоприятен за приготвянето на сок, защото в природата се среща богато разнообразието от плодове и зеленчуци.

Осигурете си достатъчно количество сън

Защо е толкова важен сънят? Почивката намалява стреса, възстановява тялото и дава нови сили и енергия. Безсънието и недоспиването, от друга страна, водят до рязко отслабване на имунитета. Когато не бъдат осигурени необходимите 7 часа сън на ден, се увеличава рискът от вирусно заболяване, настинка или грип. Липсата на почивка през нощта води до промени в настроението и увеличава хормоналните нива на кортизола, което се отразява неблагоприятно върху производителността. Качественият сън може да повлияе благоприятно при лечението на простудните състояния. Ако желаете да сте здрави, жизнени и енергични с настъпването на новия ден, поставете добрия сън начело на приоритетите си.

Посещавайте сауна и парна баня

Следващият съвет, за да сте здрави и изпълнени с енергия през цялата година е свързан със серия от приятни и релаксиращи процедури. Ако организмът е изтощен поради стрес или преумора, защитната бариера между него и вирусите се разрушава и те лесно могат да доведат до заболяване. Сауната и парната баня изпълват тялото с енергия и помагат при лечение на първите симптоми на настинка и грип. Високата температура в помещенията унищожава различните видове бактерии и вируси, а влажният въздух в сауната пък е чудесен метод за алтернативно лечение и профилактика. Редовното посещение на сауната и парната баня укрепва имунната система, тъй като високата температура помага за производството на повече бели кръвни телца. Левкоцитите имат функцията да засилват защитата на организма и отговарят за способността му да се справя с бактериалните инфекции.  Парната баня в допълнение притежава лечебни свойства както за кожата, така и за дихателните пътища. В резултат на всички тези фактори организмът се справя по-лесно с различните симптоми на настинка и грип и ви прави по-здрави.

Изградете полезни навици на работното място

Създайте списък с полезни навици на работното място, които стриктно да спазвате в разгара на вирусните атаки. Всяка сутрин почиствайте бюрото си, защото върху клавиатурата и мишката се наслагват множество бактерии и микроби. Дамите често оставят храна в чекмеджетата на бюрата си, което е отлична предпоставка за развитие на микроорганизми. Мийте ръцете си, след като пристигнете в офиса и периодично по време на работния процес. Помислете и за храната. Хапвайте повече плодове и зеленчуци през деня и по-малко сладкиши, за да си гарантирате прием на полезни хранителни вещества. Проветрявайте често помещенията за кратки интервали. Хладният въздух прогонва вирусите.

За да сте здрави, релаксирайте по-често

Намерете своя начин за спокойствие и релакс. Отдайте се на приятен масаж, практикувайте йога, прочетете хубава книга или посетете любимо място. Стресът затруднява способността да се борим срещу настинката и грипа. Кратки почивки за медитация през деня помагат на организма да се чувства тонизиран, а приятните занимания ви зареждат емоционално и индиректно предпазват от сезонните заболявания.

Полагайте грижи за своето здраве. Следвайте съветите на експертите, за да бъдете подготвени за атаките на вирусите. Така ще се насладите на сезона и ще се радвате на емоцията на зимата, без сезонните настинки да повлияят на начина ви на живот през така красивите „бели“ месеци.

Последни публикации в блога

Месец декември е изпълнен с празнични вълнения, приятни спомени и весело настроение. За съжаление, този период от годината е свързан и с най-много вирусни атаки. В разгара на грипния сезон е необходимо да Покрай ежедневните задачи и предизвикателства на работното място хората често забравят да спортуват и отделят по-малко време за себе си. Истината е, че тренировката е изключително важен фактор за поддържането на стройна фигура Широка гама от лечебни и отпускащи терапии Професионалните терапевти в спа център Este Fitness & Spa познават отлично различните масажни техники и са усвоили изкуството на спа процедурите до съвършенство. Те владеят редица Остава по-малко от месец до Коледа – любимото време от годината, когато цялото семейство се събира у дома. Приготовленията вече започнаха и много къщи блеснаха с коледна украса. Еуфорията преди настъпването на празниците Названието „козметика“ произлиза от гръцки и в буквален превод означава изкуство за разкрасяване. Още в  Древен Египет жените са използвали съставките на различни продукти, за да поддържат красотата си. С напредването на медицината Мрачните и хладни дни влияят отрицателно върху емоционалното състояние и настроението. Летните месеци са твърде далеч, за да мечтаете за гледка към морските вълни, шоколадов тен и коктейл в ръка. В опит за Доброто здраве изисква отношение и грижа, каквито редовните тренировки и активното движение могат да осигурят. Водени от желанието за оформено и стегнато тяло, все повече хора посещават спортната зала. Положителните ефекти започват да Придържането към здравословен начин на живот през есента е истинско предизвикателство. С падането на температурите прекарваме повече време вкъщи, където имаме пряк достъп до хладилник, пълен с хранителни продукти и висококалорични лакомства. Освен Спа процедурите са истинско блаженство за ума и тялото. Те са нашият идеален помощник в борбата със стреса и напрежението и ни пренасят в света на удоволствието и насладата. Луксозните спа комплекси предлагат