Над 1000 пожарникари дежурят по празниците :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
139
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Mежду Бъдни вечер и Коледа над 20 семейства губят домовете си заради пожари.

Oсновните причини за инцидентите според Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ са забравени отоплителни уреди, светлинни украси, свещи и неправилно боравене с пиротехнически изделия, информира Нова тв.

За пожарната безопасност по празниците ще дежурят над 1120 пожарникари. проверени са над 2 000 обекта, в които се очаква масово настаняване на хора за празниците. извършени са проверки на над 400 църкви. най-често срещаните нарушения са свързани със заключени евакуационни изходи, неизвършено техническо обслужване и неизправни инсталации.

„При използването на запалени свещи трябва да бъдат поставени на твърди, негорими повърхности. Далеч от горими материали. Трябва да ги пазим далеч от деца и животни. При светещи лампички да не ги осатвяме без надзор. Да се проверят отоплителните уреди, инсталациите и кухните“, обясни Йото Василев, началник на сектор „Държавен противопожарен контрол”.

 „По Коледа голяма част от нашите екипи ще бъдат около православните храмове, да осигуряват пожарната безопасност. За Новогодишната нощ ще има екипи на площад „Батенберг” в София и на площад „Независимост” във Варна“, каза комисар Георги Гатев от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“.