Най-голямата наркоранжерия в Русенско е имала хотелски комплекс

1
112
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Разбиха наркооранжерия с мащабите на промишлен комплекс в русенското село Новград. Акцията е в ход от вчера. До този момент са задържани седем души, информира bTV.

Сградите, в които се е помещавала оранжерията за наркотици, са 2 халета, административно помещение и забележете, хотелска част, в която живеел персоналът. Базата е снабдена с видеонаблюдение. Освен това се охранява и от 6 кучета.

Наркопроизводството е разбито вчера. Акцията се провежда, докато групата подготвя голяма пратка за транспортиране. Близо1750 саксии, скъпи системи за поливане, отопление и вентилация са открили криминалистите. Над 140 килограма растения реагират на тест за марихуана.

 „Изключително добре направена инсталация, която не позволява и по мирис да бъде усетено какво се прави вътре в близост. На пазарни цени сумата надвишава 1 млн. лв., на иззетата продукция, без да коментираме техниката и приспособленията, които са много сериозна инвестиция“, обяснява бяснява гл.инспектор Петър Ванев, началник на Криминална полиция-Русе.

Помещенията, в които навремето се произвеждали пружини за матраци, са наети. От кого не е ясно.

Според съседи на имота, последните ползватели дошли преди 5-6 месеца. Никой в селото не подозирал за производството на наркотици.

Организаторите на наркопроиводството са имали готова легенда, за да заблудят хората в селото. Местната жителка Еленка Радева разказва, че е виждала в претърсената оранжерия три момчета, които ѝ казали, че строят неще вътре и правели „някакви вани”, щели да гледат „червеи и маруля”.

Съпругът ѝ Ради Радев бил нает като пазач на имота преди две години, още докато се изграждал. Не му платили и напуснал.

До момента са задържани 7 души от София и областта на Русе. Няколко от арестуваните лица са с криминални регистрации и са осъждани за престъпления, свързани с наркотици и оръжие.

Работата по случая продължава. Все още се установява дали собствениците на имота имат пряко отношение към престъпната дейност.