Българо-черногорската търговско-промишлена палата за предстоящ инвестиционен форум в Подгорица

1
209
Добави коментар
eventA
eventA

На 18.12.2019 г. в столицата на Черна гора, Подгорица, ще се проведе “Invest in Podgorica”, еднодневен инвестиционен форум с участие на кметовете на столиците на Черна гора, Северна Македония и Босна и Херцеговина и председателя на Градския съвет на Белград.

На събитието ще бъдат разгледани регионалните перспективи пред столичните градове. Очаква се представители на черногорското министерство на икономиката, на местната власт в Подгорица, търговската камара, на Фонда за инвестиции и развитие на Черна гора и местната федерация на работодателите да се включат в панела, посветен на актуалните възможности за инвестиции в Черна гора.

Месец по-рано Българо-черногорската търговско-промишлена палата бе сред първите институции, подкрепили активно организирането на „Дни на България в Черна гора“.  В рамките на събитието, организирано от посолството на България в Черна гора, се проведоха поредица от срещи и задълбочени дискусии между представители на различни бизнеси от двете държави. Целта е участниците да имат възможност за осъществяване на ползотворни контакти и търговски разговори.

„Дните на България в Черна гора“ предложиха отлична възможност родните марки да се представят на този пазар, който тепърва ще открива конкурентните предимства. Създадохме сдружението, виждайки възможностите за нови хоризонти пред българския бизнес и за изграждане на устойчиви взаимоотношения между двете балкански държави. Основната ни мисия е да подпомогнем утвърждаването и разширяването на търговско-икономическото, научно-техническото и културното сътрудничество между стопанските организации на Република България и Република Черна гора“ –  – заяви Надежда Ванева, председател на БЧГТПП.

Тя и допълни, че Българо-черногорската търговско-промишлена палата е готова да съдейства на родни производители с интерес да разгърнат бизнес потенциала си в посока нови възможности на черногорския пазар.