Тези 8 симптома говорят, че бъбреците ви не работят добре и трябва да вземете мерки, докато не е станало късно

1
132
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Бъбреците – тези жизненоважни органи са разположени от всяка страна на гръбначния стълб в областта на кръста

От правилното функциониране на този толкова важен орган зависят доста неща: състоянието на кожата, здравето, минерален баланс в организма, количеството на хемоглобина в кръвта.

 

Наблюдавайте себе си: често някои заболявания, които са вътрешни, имат и външни проявления.

1. Подуване и оток

Всеки ден бъбреците филтрират около 130-150 литра кръв.

Те помагат на излишната течност да напусне тялото, като по този метод се получава регулиране нивото на електролитите в кръвта, а също така и желязо, калий, калций, магнезий, натрий, фосфор, хлор.

Ако наблюдавате оток на лицето, крайниците и ставите, това значи, че има причина да се тревожите: вашите бъбреци не могат да се справят с натоварването, в организма от натрупаните токсини и ненужни течности.

 

2. Проблеми с уринирането

Потъмняване на урината и непрекъснато уриниране, или твърде бледа урина може да покаже възпаление на бъбреците. Също смущаващ симптом са честите нощни събуждания за ходене до тоалетната. Дискомфорт по време на уриниране може да показва инфекция на пикочните пътища.

 

3 . Обрив

Когато бъбреците не работят добре в тялото се натрупват вредни токсини, които предизвикват кожни обриви, суха кожа и дразнене.

 

4. Умора и анемия

Здравите бъбреци произвеждат еритропоетин – хормон, участващ в производството на червени кръвни клетки. Ако бъбреците правят достатъчно на този хормон, както често се случва, когато те са в неизправност, човек развива хронична умора и дори анемия.

 

5. Респираторни проблеми, непоследователен дъх

Лошата работа на бъбреците причинява недостиг на кислород в тялото. Почти всички респираторни заболявания могат да бъдат причинени от увреждане на бъбреците!

 

6. Метален вкус в устата

Натрупаните токсини в кръвта биха могли да променят вкуса и да предизвикат неприятен метален вкус в устата. Лошият апетит е неизбежен, ако бъбреците не вършат функцията „прочистване“.

 

7. Болка

Болка в горната част на гърба и лумбалната област често посочват бъбречна недостатъчност.

 

8. Виене на свят и лоша концентрация

Недостатъците в работата на бъбреците гарантират нисък поток на кислород към мозъка, от което може да се появи световъртеж, припадъци, слабост или лоша концентрация.

Въведение в диетата на храни с високо съдържание на антиоксиданти – това е една добра превенция на бъбречни заболявания. Ако сте забелязали най-малко три от тези симптоми в себе си, не отлагайте посещението при лекаря – потенциалната заплаха да се разболеете сериозно болен, необходимо е да бъде премахната!