Хормоните и Напълняването в Определени Части на Тялото

1
126
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Вижте, кои хормони са виновни за трупането на мазнини в определени зони на тялото ви…..

Мазнините в тялото не се натрупват равномерно навсякъде, всеки човек натрупва мазнини в различна част на тялото си , за него това са така наречените „ проблемни зони “.

В случай, че все още не сте забелязали или разбрали, тялото ви се контролира от хормоните. Нивата им са отговорни за всичко, което се случва с нас, с нашето настроение,  формата на тялото , с физиката ни и разбира се на сексуалните пориви.

 

Хормоните, също така контролират, къде да се натрупват мазнини по тялото ни.

Това е основната причина, поради която мъжете обикновено имат мазнини на корема, а жените на бедрата. В зависимост от това в коя част на тялото ви са натрупани мазнините, вие може сами да прецените кой вид хормон е виновен за това.

 

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА РЪЦЕТЕ И ГЪРДИТЕ
Причина: Ниски нива на Тестостерон. Натрупването на мазнини в ръцете и гърдите е свързана с ниски нива на андрогени или мъжки хормони, включително тестостерон.
Решение: За да повишите тестостерона, трябва да се храните със здравословни мазнини, повече протеини, тренирайте с тежести и осигурете на тялото си достатъчно количество витамин В, цинк и магнезий.

 

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА РАМЕНЕТЕ И ХАНША
Причина: Инсулин. Инсулиновите пикове в кръвта са провокирани от захарите, тогава, особено се засилва натрупването на мазнини в „любовните дръжки“. Това е типът мазнини за тези, които обичат сладко.
Решение: Минимизиране на захарта и въглехидратите с висок гликемиченн индекс (ГИ). Силно препоръчително е консумирането на повече протеини и мазни риби, хранете се по-често, за да се избегне възходи и падения на глюкозата в кръвта.

 

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА КОРЕМА
Причина: Кортизол. Кортизолът, е хормон на стреса. Този хормон е отговорен за натрупването на мазнини в областта на корема при мъжете, и в областта на бедрата при жените.
Решение: Освен, че трябва да се опитвате да водите по-спокоен начин на живот. Избягвайте храни причиняващи „стрес“ в телата, като захарни изделия, необходимо е също така да си осигурите достатъчно количество витамин С, витамин В5 и магнезий.

 

МАЗНИНИ В ОБЛАСТТА НА БЕДРАТА
Причина: Естроген. Женските хормони, определят натрупването на мазнини в ханша и бедрата. Така, че когато жените напълняват придобиват така наречената форма на тялото тип Круша, а мъжете форма на тялото тип Ябълка.
Решение: Един от проблемите с естрогена е твоят метаболизъм. Ако тялото не успее да се справи с нивата на естрогена, то нивата на естрогена остават пермаментно високи. За да се помогне на черния дроб да елеминира естрогена трябва да се консумират броколи, соя и добавки с витамини В6, В12 и фолиева киселина.

Във всеки случай не забравяйте: натрупването на мазнини идва и от факта, че давате на тялото си повече калории, отколкото изразходвате. Без значение в коя част на тялото си трупате повече мазнини, ще изглеждате по-добре, ако се храните правилно и правите упражнения.