Какви храни предизвикват инсулт

1
106
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Хората, които следят здравето си, трябва преди всичко да обърнат внимание на диетата си. По този начин можете не само да изглеждате добре, но и да се чувствате отлично.

В този ред на мисли експертите постоянно провеждат проучвания и дават съвети коя храна би била полезна за нас или напротив – би ни навредила. Така лекарите изброиха и какви храни могат да предизвикат инсулт.

На първо място, трябва да обърнете внимание на тлъстото месо, тъй като то съдържа голям брой трансмазнини. Този продукт трябва да се консумира в строго ограничени количества, тъй като последствията могат да бъдат много тежки.

Трябва също така напълно да се откажете от промишлено обработените стоки. Тези продукти съдържат голямо количество хидрогенирано масло – изключително опасно вещество за сърдечно-съдовата система.

Освен това не се избягвайте колбаси и пушени продукти. Те имат много канцерогени, които провокират инсулт и инфаркт. Най-добре е да преминете към средиземноморска диета, която е богата на витамини и минерали, а също така съдържа много фибри.

Ако е необходимо, можете да се свържете с експерт. Диетолог ще създаде оптималната диета за конкретен случай./ zdrave.to