Мъж едва не умря, а причината се оказа шокираща

1
107
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Жител на Шотландия се обърнал към лекаря си със странни симптоми – от известно време имал кашлица и общото неразположение, а с течение на времето симптомите постепенно се засилвали. Лекарят решил, че мъжът просто е настинал и му изписал лекарства.

След курса на лечение обаче нямало подобрение. На човека му се наложило да излезе в болничен, защото трудно вече можел да стане от леглото.

Измъчвала го кашлица, болка и слабост.

Повторният преглед показал много сериозна пневмония, но антибиотиците не дали резултат. Състоянието на пациента се влошило. Тогава лекарят решил да установи какво би могло да причинява болестта. Той започнал да разпитва пациента за всички събития, предшестващи неговите симптоми.

Оказало се, че няколко седмици преди началото на болестта пациентът и съпругата му сменят възглавниците и одеялата в дома си от синтетични материали на естествени, тоест такива от пера. Това била и причината за симптомите.

Пациентът имал атипична реакция към алерген. Алергията може да бъде причинена от прах, мухъл или друг агент като възглавници от пера. На мъжа му било предписано лечение и трябвало да смени възглавниците и завивките с хипоалергенни.

След няколко седмици състоянието му се подобрило значително и скоро пациентът напълно се възстановил./ zdrave.to