Само 7 минути ще ви отнеме, а болката в гърба ще изчезне завинаги и фигурата ви ще стане много по-грациозна (снимки)

1
140
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Болката в гърба би могла да бъде причина за дълготраен дискомфорт, поради това я туширайте още в началото с тези 7 упражнения

Болката в гърба може да се дължи както на прекалено претоварване, така и на прекалено застояване на едно място.

Струва си всеки ден да правите тези упражнения. Само 7 минути и 7 лесни упражнения ще ви осигурят хармония, добра поза и благополучие! Ако сте принудени да водите заседнал начин на живот и вече са налице болки в гръбначния стълб – тези седем упражнения ще са истинско лекарство за вас.

Комплексът се състои от движения, които едновременно укрепват мускулите и насърчават по-добро разтягане.

След тях гърбът ви ще бъде в състояние да издържи на натоварването и да остане на същото ниво! В допълнение, болки ще изчезнат. Не губете време и започнете още от утре да правите тези 7 лесни упражнения, които ще ликвидират болката в гърба.

Упражнения за гърба

1. Повдигнете десния крак в легнало положение и го дръжте вдигнат в продължение на 30 секунди. Повторете с другия крак.

2. Издърпайте коляното си към гърдите си и задръжте така 20 секунди. Направете същото с другия крак.

3. Усукване – това упражнение е необходимо да се прави бавно при болки в гърба. След като заемете положението, което е показано на снимката, задръжте 20 секунди. Сменете крака и усучете на другата страна. Повторете със всеки крак не повече от 5-6 пъти.

4. Кръстосайте краката и повдигнете леко нагоре, така че да обхванете краката с ръце, така, както е показано на илюстрацията. Задръжте 20 секунди. Повторете с другия крак.

5. Застанете на коляно, изпънете гърба. Много добре трябва да са стегнати мускулите на гърба. Останете в това положение за 30 секунди. Повторете с другия крак.

6. Издърпване. Легнете на една страна, сгънете в коляното единия крак и издърпайте. Задръжте в тази позиция в продължение на 20 секунди и повторете с другия крак.

7. На пети. Подпрете се на стената. Застанете на пети и започнете да издърпвате гърба надолу. Правете това упражнение толкова, колкото може да издържите.

Накрая не пропускайте да се разтегнете добре. Нека няма ден, в който да не правите тези седем упражнения. След време сами ще се убедите, че те не само ще ви избавят от болката в гърба, но ще направят фигурата ви много по-грациозна.