Германия: „Зелените“ искат да раздават паспорти на „климатични бежанци“

1
152
Добави коментар
setlans
setlans

В Германия, изтъкнати членове на партията на „Зелените“ предложиха на т.нар. „климатични бежанци“ да бъде разрешено да се преместят в Германия, и да получат паспорти веднага щом пристигнат.

Един от основните привърженици на предложението е Клодия Рот, дългогодишен политик от „Зелените“. Според нея, германски паспорти трябва да се дават на живеещите на малки острови в Тихия океан, които според Рот могат да бъдат застрашени от климатичните промени, пишат от Voice of Europe.

В предложението си, „Зелените“ не уточняват колко „климатични бежанци“ би приела Германия, но според ООН, броят на „климатичните бежанци“ може да достигне от 25 милиона до 1 милиард до 2050 година.

В предложението си обаче „Зелените“ конкретно споменават изчислението на Световната банка, според която „климатичните бежанци“ ще бъдат 150 млн. до 2050 година. Според Световната банка, тези бежанци се намират предимно в Африка, Южна Азия и Южна Америка. Според предложението на „Зелените“, всички тези „климатични бежанци“ трябва да имат правото да получат немски паспорти.

Политиците от другите партии остро критикуват предложението. Министърът на вътрешните работи на Северен Рейн-Вестфалия Хърбърт Ройл заяви: „Имиграцията все още представлява голямо предизвикателство за нас в областта на вътрешната сигурност. Предлагам първо да се погрижим за това“.

Филип Амтор, адвокат и политик от Християндемократическия съюз, предупреди, че „ако промените в климата се превърнат в причина за бягство, това само ще увеличи миграционния натиск в световен мащаб“.

Линда Тойтеберг, член на Свободната демократична партия, също отряза предложението. Тя го определи като „гарантирана от държавата фантазия за спасяване на света“. Тя също добави, че „Германия не трябва да функционира като Ноевият ковчег за света“.

Трябва ли всички „климатични бежанци“ да се сдобиват автоматично с немски паспорти, както гласи новото предложение на „Зелените“ в Германия? Споделете мнението си в социалните ни мрежи!

Последвайте ни в социалните ни мрежи  Фейсбук / Туитър / Инстаграм.

Сетланс