Напитки, с които Коледа ще бъде още по-приятна

1
114
Добави коментар
vocala
vocala

Коледа е любим празник на малки и големи, който свързваме с много щастливи моменти. Коледния ден асоциираме с приготовленията, събирането с любимите хора около трапезата, подаръците под елхата и много други уникални моменти.

Ароматът на Коледа е особено запомнящ се. Свързваме го основно с дъха на сладките, на елха, на вкусните гозби и ароматни напитки.

Коледните напитки обикновено са дъхави, сгряващи и носят наслада на сетивата. Всеки има своята представа за любимо питие, което свързва с този толкова красив ден. Представяме ви и няколко от тях.

Горещ шоколад

За много хора горещият шоколад е какао на прах с горещо мляко. Можем обаче да го направим и по друг начин и той със сигурност ще очарова всеки любител на тази напитка.

Трябва само да се загреят 150 грама мляко с лъжица захар, докато се получат малки балончета по стените на съда, в който се загрява. Един ред черен шоколад се разтопява на водна баня и се прибавя в сгорещеното мляко. Получава се кремообразна уникално вкусна напитка. За украса може да се използва бита сметана.

Чай

Чайовете от лайка и липа са прекрасни, но може да се разнообразят с още няколко предложения. Чаят от боровинки има противовъзпалителни свойства. Старопланинският чай носи уханието на планински билки и свежест. Чаят от мащерка, освен че лекува много болести, носи спомени от детството. А ако към любимия си чай добавите щипка канела, резултатът ще е неповторим!

Греяно вино

Тази любима рецепта се прави с червено вино. Прибавят се подправки, плодове, ядки, захар или мед. Важно е при приготвяне температурата да не надхвърля 80 градуса, защото може да кипне и да загуби вкуса си.

И най-важното – всички напитки вървят най-добре в компанията на близките ни хора.