Стоматолозите в шок! Студент сам си оправи кривите зъби и спести пари от брекети

2
141
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

След 16 седмици усмивкатата му бе блестяща само за 60 долара, вместо да се изръси с 8 000!

Прогресът никога на седи на едно място, защото винаги се намират хора като Дадли, които го засилват напред с нестандартни идеи. Той е обикновен 23-годишен студент в Технологичния институт в Ню Джърси, който през целия си живот страда, че, меко казано, зъбите му са неравни. Като дете му сложили брекети, но заради болките и подигравките на съучениците ги захвърлил.

„Сега съжалявам, че зъбите ми останаха криви, а родителите ми потрошиха много пари за брекети, които аз не носех, споделя в едно интервю Дадли, цитиран от Amosdudley.

Комлексиран и стеснителен той се стараел дори да не се усмихва с цел никой да не може да види зъбите му. Но тъй като това положение не можело да продължава безкрайно, той решил отново да си сложи брекети, които да са прозрачни.

Скитайки из просторите на Интернета, Дадли забелязал важна подробност: на всички сайтове брекетите изглеждали като нещо, което може да бъде отпечатано на 3D-принтер. И тогава му хрумнало нещо гениално…

Като студент в Технологичния институт Дадли имал достъп до този прибор 24 часа 7 дни в седмицата.

За да отпечата 3D-челюст, идентична с неговата той извършил стотици изследвания и измервания. Студентът описва подробно на своя блог целия процес по отпечатването на челюстта. В крайна сметка той похарчил за нея 60 долара, вместо 8000. Със своето икономично изобретение той поставя цялата съвременна ортодонтия в задънена улица.

Дадли носел брекетите точно 16 седмици и горната му челюст станала абсолютно равна. Той твърди, че тези 3D-брекети са съвършенно невидими върху зъбите и причиняват много по-малко дискомфорт в сравнение с традиционните брекет-системи.

Засега Дадли отказва да прави такива брекети на други хора. Той представил проекта си в института и всичките му преподаватели изпаднали във възторг, за разлика от стоматолозите, и му поставили отлични оценки.