Не можех да се наведа, болките в кръста бяха брутални, но с тази домашна отвара на Бай Петко се излекувах за дни

2
274
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Остеопороза – най-ефикасното лекарство и начин на приготвяне!

 

Смесете всички тези продукти и никога повече няма да изпитате болка! Това е най-добрият и най-ефикасният лек за всички хора, които страдат от остеопороза. Не само, че може да предотврати остеопорозата, но лекува и облекчава болката, причинена от тази болест.

Продуктите, които съдържа това лекарство имат благоприятен ефект върху плътността на костите и помагат в борбата срещу остеопорозата.

 

Необходими продукти:

– 5 супени лъжици смлян сусам
– 10 супени лъжици ленено семе
– 2 супени лъжици тиквени семки
– 2 супени лъжици пшеница
– 2 супени лъжици слънчогледови семки
– 3 супени лъжици стафиди
– 1 кг.

мед

 

Начин на приготвяне :

Всички продукти се поставят в купа и старателно се разбъркват.

Съдържанието се съхранява в стъклен буркан.

 

Как се консумира?

 По една супена лъжица от този продукт, всеки ден преди закуска и преди обяд.

Това лекарство няма странични ефекти, така че всеки може да го използва.

Освен това, този природен лек дава невероятни резултати само след няколко дни!

 

И нека припомним началните симптоми на тази коварна болест – остеопороза:

В ранните стадии на загуба на костно вещество, най-често липсват оплаквания. С напредване на заболяването, може да се появят следните симптоми:

– Болка в гърба , причинена от счупен или колабиране (смачкване) на прешлен;

– Загуба на височина, която се обяснява с постепенното смачкване на прешлените;

– Приведена походка и поза на тялото;

– Настъпване на счупване на кост (фрактура), при минимална травма.

Тъй като в повечето случаи остеопороза не дава никакви оплаквания до настъпване на фрактура, е важен скринингът – пресяването на хората, които са с повишен риск за заболяването и подлагането им на изследвания, и евентуално започване на терапия.
 

Профилактика

Три фактора са съществени за поддържане на здрави кости през целия живот – достатъчен прием на калций, прием на витамин Д и редовна физическа активност.

Калций – мъжете и жените на възраст от 18 до 50 години, имат нужда от 1000 мг. калций на ден. Нуждата нараства на 1200 мг. при жените над 50 и мъжете над 70 години. Добри източници на калций са нискомаслените млечни продукти, тъмнозелените листни зеленчуци, сьомга и сардини, соеви продукти (тофу), обогатени с калций зърнени храни и портокалов сок. Ако е трудно набавянето на калций с храната, се препоръчва приемът на хранителни добавки. Дневната доза не бива да надвишава 2000 мг. калций.

Витамин Д – той е жизнено важен, за да може тялото да абсорбира калция от храната. Редовното излагане на слънце (без да се прекалява и да се стига до кожни изгаряния) обичайно е достатъчно за набавянето на достатъчно витамин Д. Добавянето му под форма на хранителна добавка се налага при обитаване на страни с намалено слънцегреене, през зимните месеци, при използване на слънцезащитни лосиони с висок фактор. Обикновено нуждата от витамин Д е от 600 до 800 международни единици, но при нужда тя може да се повиши.

Физическа активност – тя спомага за изграждането на здрави кости и забавя костната загуба. Значение за поддържането на здравината на костите имат активности като ходене, бягане, изкачване на стълби, скачане на въже, каране на ски. Плуването и карането на колело са отлична тренировка за сърцето, но имат малко значение за поддържане на костите.