Как да подобрим скоростта на зареждане на нашия уебсайт?

1
144
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

 

Днес скоростта на зареждане на сайтовете става все по-важна както за техните посетители, така и за онлайн търсачките. Според различни проучвания, близо половината от уеб потребителите очакват сайтовете в интернет да се зареждат за по-малко от две секунди, а 40% са готови да напуснат дадена страница, ако тя не се отваря за поне три секунди.

 

“Затова не е изненада, че във време, когато битката за потребители става все по-агресивна, факторът скорост увеличава сериозно своето значение. Бързият сайт генерира повече приходи, защото създава добро потребителско изживяване, което от своя страна печели доволни клиенти и намалява степента на отпадането им. Онлайн потребителите не обичат да чакат и обикновено затварят почти веднага бавно зареждащите се сайтове” – споделя Методи Дреновски, управител на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ.

 

Съвсем логично скоростта става все по-важна и за онлайн търсачките и браузърите, а съвсем наскоро един от водещите интернет браузъри обяви, че вече ще информира сърфиращите за колко време обикновено се зарежда даден сайт. В бъдеще браузърът дори ще идентифицира сайтовете, които обикновено се зареждат бързо или бавно със специални значки. Търсещите машини също отчитат скоростта на сайта и ако той се зарежда бавно, позиционирането му сред резултатите в търсачките е по-лошо.

 

Как да разберем колко бърз е сайтът ни?

 

Скоростта е технически критерии, който изисква постоянни и целенасочени усилия. Всеки собственик на сайт може да измери неговата скорост. Tова може да стане чрез вградени инструменти на браузърите Chrome и Mozilla, наречени DevTools, чрез които може да се провери за колко време се зарежда конкретна страница. Когато анализирате скоростта на сайта си, е необходимо да разгледате резултатите на дестоп и мобилната (респонсив) версията на Вашия сайт.

 

Ако времето за зареждане на страницата (Load) е повече от две секунди, е добре да се помисли за нейното ускоряване.

 

Как да ускорим своя сайт?

 

СуперХостинг.БГ предлага няколко лесни за използване инструменти за ускоряване на сайтове. Ето и какви са и конкретните препоръки на компанията:

 

Изберете хостинг с All SSD технология. Това ще ви гарантира по-бързи сайтове, подобрено потребителско преживяване и повишаване на доверието в сайта.

 

Използвайте технологии, които работят на принципа на кеширането. Такива са Memcached и Redis – за кеширане на ниво приложение, както и технологии, които кешират информация на ниво уеб сървър, като SuperCache.

 

Използвайте подходящо хостинг решение с необходимите сървърни ресурси за индивидуалните нужди на Вашия сайт. Ако се чувствате объркани в избора си, обърнете се към специалистите от хостинг компанията, съветват СуперХостинг.БГ.

 

Можете да предприемете също оптимизиране на размера на изображенията, намаляване на размера на базата данни и оптимизиране на SQL заявките, намаляване на зареждащите се ресурси и заявките към уеб сървъра, както и намаляване на изтеглящите се външни ресурси.

 

Повече информация за начините, чрез които можете да ускорите сайта си, е достъпна в Блога на СуперХостинг.БГ.

 

Скоростта е важен критерии за потребителското преживяване, защото тя засилва резултата от усилията Ви за маркетинг и дигитална реклама. С оптимизирана скорост ще сте сигурни, че посетителите, които сте привлекли към сайта, няма да го напуснат поради бавно зареждане. Това ще Ви даде по-големи шансове за привличане и задържане на клиенти.