Соколов прати „Зенит“ на финал за Купата на Русия :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
134
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Зенит“ Казан с Цветан Соколов в състава си победи с 3:0 гейма (25:20, 25:15, 25:18) „Кузбас“ Кемерево и ще спори за трофея в турнира за Купата на Русия за шести пореден път. Българският диагонал завърши мача като най-резултатен за тима си с 15 точки, а освен това се отличи с решаващи намеси в края на втория и на третия гейм.

Отборът от Казан нямаше проблеми и в трите гейма, след като разчиташе на звезди като Соколов, Ървин Нгапет и Максим Михайлов.

Още в първия гейм няколко добри начални удара на Нгапет позволиха на отбора от Татарстан да се откъсне със 7:3, а Соколов проби блока на Богдан Гливенко. До края на частта още на два пъти българският национал проби при 19:17 и 20:17.

Във втората част след 13:4 с важни атаки на Соколов изходът бе ясен. Но третият гейм бе най-равностоен, след като атаките на Гливенко (завършил с 14 точки за „Кузбас“) започнаха да се получават. Равностойно бе до 14:14, след което Михайлов и Соколов решиха изхода на двубоя – 20:18.

На финала тази вечер Соколов и компания ще се изправят срещу тима на „Зенит“ Санкт Петербург. Финалната четворка се провежда в Москва.