Ремонт на дюзи цена

1
192
Добави коментар
fire19
fire19

София Дизел Център извършва ремонт на дюзи на най-достъпна цена за своите клиенти. Всяка ремонтирана дюза в сервиза получава протокол от стенд и се придружава с гаранционна карта.

Неизправностите в дизеловите дюзи се изразяват в следното:

Периодично прекъсване в работата на цилиндрите на двигателя;
Образуване на черен дим;
Повишен разход на гориво;
Понижаване на работната тяга.

Преди да започне ремонтът, свалената дюза трябва да бъде поставена на стенд: проверява се херметичността й и зададените параметри за подаване на гориво за основните режими на работа на двигателя. При пиезо дюзите също така се проверява и съпротивлението на изолацията.

Common Rail дюза

Дюзата Common Rail е много специфичен компонент. Ремонтът й изисква специални съвременни инструменти и модерно оборудване, както и стриктно спазване стъпка по стъпка на измерванията по време на монтажа. В допълнение, модерното дизелово оборудване е проектирано със строги параметри. Например, частици с размер по-голям от три микрона не трябва да влизат в горивната магистрала след филтъра. Тоест при ремонт на дюзи е необходимо да се създадат почти стерилни условия. Затова производителите задължават оторизираните сервизи да използват помещения, подготвени и оборудвани в съответствие със специални изисквания (сред задължителните условия са въздушна филтрация и работно облекло за персонала).

Разглобяване и сглобяване

При всяко разглобяване и сглобяване дюзата се деформира в допустими норми. Поради тази причина Bosch формално заявяват за възможността тяхна дюза да бъде ремонтирана само веднъж. Въпреки това практиката показва, че при правилно съблюдаване не технологиите корпусът на дюзата издържа до три вмешателства.

Резервни части

Пълната гама от резервни части е налична за електромагнитни инжектори, които могат да бъдат заменени поотделно или като част от определени двойки. Не се сменя единствено корпусът: това е твърде скъпа процедура и по този начин ремонтът на дюзи става икономически нецелесъобразен. В случай на деформация е невъзможно корпусът на дюзата да бъде възстановен.

Ремонт на дюзи на най-добра цена се извършва в ремонтната база на София Дизел Център. При проблеми в работата на дюзите се обърнете за съдействие към опитните специалисти от оторизирания сервиз София Дизел Център!