Цена за почистване на дизел дюзи

1
188
Добави коментар
fire19
fire19

Активната експлоатация на дизеловия автомобил предполага и честото му зареждане с гориво. Но качеството на горивото не винаги отговаря на необходимите изисквания. Изкуственото увеличение на обема на дизеловото гориво от недобросъвестни бензиностанции влияе не само на неговото качество, но и на функционалността на горивната система на автомобила.

Нискокачественото гориво оказва изключително негативно влияние върху дюзите, които се замърсяват. А за да е всичко наред в работата на двигателя, именно дюзите трябва да се намират в перфектно състояние – те изпитват значителни натоварвания от натиска, упражняван върху тях, както и от високите температури, на които са изложени.

По какъв начин можем да определим, че дюзата е замърсена?

Наблюдават се следните проблеми по време на експлоатация на превозното средство:

затруднено стартиране на двигателя;загуба на мощност;повишен отработен дим;увеличен разход на гориво.
Етапи от почистване на дизел дюзив София Дизел Център

В оторизирания сервиз София Дизел Център се извършва почистване на дюзи дизел на най-добра цена. В ремонтната база на сервиза се почистват механични и Common Rail дюзи, както и пиезо инжектори.

Диагностика на дюзите на специализирано оборудване и изясняване на причините за неизправностите:

Дюзите се разглобяват и се инсталират на професионален стенд, за да се определи коя от дюзите преминава тестовия план и коя не;Проблемната дюза се разглобява и поставя под микроскоп;Квалифициран специалист оценява износването и повредите;Ако повредата не е критична, дюзата се подготвя за почистване.
Почистване на дюзи дизел с ултразвук:
Детайлите на дюзите се потапят в ултразвукова вана със специален висококачествен почистващ препарат;Извършва се почистване на отделните части на инжекторите с помощта на ултразвукови вълни в продъление на 5-10 минути;Промитата дюза се продухва;Следва измиване със специална течност и сглобяване.
Тестване на измитите дюзи:
Сглобената дюза се проверява за изтичане на гориво;Инжекторът се регулира на стенд;Дюзата се проверява по тест-план;Прави се разпечатка на параметрите на дюзата и заедно с гаранцията се предава на клиента.