Най-добрите въпроси за задаване в интервю за работа

2
155
Добави коментар
LiveInterview
LiveInterview

Ключът към намирането на добре квалифицирани кандидати са добре обмислените въпроси.С тях ще разберете по-добре личността на кандидатите и способността им да изпълняват ежедневните задължения на работа.

Чрез задаване на подходящи въпроси ще получите по-ясна представа за уменията и опита на кандидатите, както и много за личните им качества, които не могат да бъдат получени от автобиография:

Професионализъм Умения за решаване на проблеми Комуникативност Увереност И много други

За да разкриете тези черти, помислете дали на следващото интервю трябва да зададете на кандидатите си въпросите по-долу. Какво е Вашето разбиране за упорита работа? Този въпрос е ефективен начин да разберете дали кандидатите ще могат да бъдат в крак с работата. Всеки се справя със задачите си с различно темпо – това, което някои хора могат да постигнат за един час, отнема на други цял ден. Обърнете внимание на отговора на този въпрос. Ако кандидатът отговори, че задава приоритет на задачите си, за да работи по-ефективно, това е положителен знак.

Защо искате да работите тук? / Какво Ви накара да кандидатствате? / Какво ви привлече в позицията? Отговорите на тези въпроси дават поглед върху кариерните стремежи на всеки кандидат и проверяват дали кандидатът е имал време да проучи компанията. Така можете да прецените интереса на кандидата да работи за компанията, както и мотивацията му.

С какво бихте се радвали да се занимавате всеки ден до края на кариерата си? Отговорът ще Ви помогне да разберете предпочитаната от кандидата работа и дали предпочитаният от него стил на работа съответства на компанията. Ако е по-щастлив в тиха среда с индивидуални задачи, вероятно няма да се справи добре в динамична среда и работа в екип. Ако служителят е щастлив на работното си място, ще работи усилено и ще остане в компанията дълго.

Кое е най-значимото ти постижение в кариерата Ви? Отговорът ще разкрие амбицията на всеки кандидат и какво считат за успех. Независимо дали става въпрос за награда, сертификат или голям успешен проект, наемете мотивиран човек, който се гордее с работата си.

Имате ли въпроси към мен? Това е чудесен въпрос за завършване на интервюто, защото разкрива това, от което кандидатът се интересува. Например кандидатите може да попитат каква е атмосферата в компанията или какви са бонусите и обезщетенията? Обърнете внимание дали задават интелигентни въпроси относно потенциала за развитие или са по-любопитни за почивните дни? Тези въпроси дават представа за мотивацията на човека.

Независимо дали в интервю на живо, или през платформа за видео интервюта, тези въпроси ще ви помогнат да стигнете до-най-подходящия служител.