Мадрид за един ден

3
256
Добави коментар
blacksnoopy
blacksnoopy

Трансфер от летището

От летището Барахас има няколко начина да се стигне до централните части на Мадрид – метро, влак, автобус и такси.

Метростанция 8 се движи от Терминал 4 на летището, премивана през станция Барахас (която не се намира на летището, а в предградието със същото име) и следващата станция е на Терминал 2 (има топли връзки от терминал 1 и терминал 3). От тук нататък линията продължава към центъра на града.

От летището до Мадрид (и обратно) може да се използва и влак на испанските железници RENFE. Има две линии C1 и C10, които се намират на терминал 4. От останалите терминали до терминал 4 можете да се придвижите с безплатни автобусчета, тъй като разстоянието е голямо. Влаковете са по-големи, удобни и по-евтини спрямо метрото. И двете линии минават през станция Аточа, на която се намира и основната жп гара в Мадрид.

От различните терминали тръгват и различни автобуси, които пътуват както до Мадрид, така и до околните предградия. На официалният сайт на летището има подробна информация за линиите. Наличен е и денонощен Airport express ако кацате или излитате извън работното време на градския транспорт. Цената на експресът е €5 евро като не се приемат по-големи банкноти от €20 евро.