Григор Димитров: Няма да играя много турнири рано през сезона

1
135
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Бившият номер 3 в света Григор Димитров не се наслади на успешна 2019 година в кариерата си, след като страдаше от травма на рамото, но българинът заяви, че няма да се бърза в опитите си да се завърне сред топ тенисистите, предаде БГНЕС.

Първата ракета на България имаше проблеми с рамото в началото на миналата кампания и бе далеч от най-добрата си форма, когато се завърна в игра, въпреки че достигна до полуфиналите на Ю Ес Оупън и Мастърса в Париж. „2019-а определено е година, която ще помня до края на живота си. В момента подбирам внимателно тренировките си, за да се движа в правилната посока. Не бързам, което също е положително“, започна той в Сидни преди старта на дебютното издание на отборната надпревара ATP Cup.

Травмата в рамото бе първата сериозна контузия в кариерата на българина и той сподели, че ще ограничи броя на турнирите, в които ще участва, в частност тези в началото на годината. „Няма да играя много турнири рано през сезона, ще се пазя физически. Това е цел номер 1. Не бях конкурентен в последните четири месеца от миналия сезон и това доведе до много съмнения, както и до спад в ранглистата. Същевременно обаче, успях да се възстановя максимално бързо и сега се надявам, че мога само да се подобрявам оттук насетне. Ще се концентрирам върху това“, допълни той.

Освен че ще участва за България в отборното съревнование, Григор ще бъде и капитан на тима. „Предизвикателство е, без съмнение. За мен винаги е било мечта да бъда от другата страна – мисля, че да си треньор никога не е лесно. Не знам дали ще бъда добър наставник. Мога само да помогна с опита си и да го споделя с останалите“.

ATP Cup, който стартира в петък, ще включи 24 отбора, разделени в шест групи в Сидни, Пърт и Бризбън, като осем от тях ще продължат към елиминациите. Димитров стартира утре срещу британеца Дан Еванс от 10:00 часа, а преди това на корта ще излязат Димитър Кузманов и Камерън Нори. Освен Великобритания, в групата на България са още тимовете на Белгия и Молдова.

България ще започне участието си на новия отборен турнир ATP Cup в петък. Съперник на трикольорите ще бъде отборът на Великобритания, в чийто редици не присъства контузената звезда Анди Мъри.

Първи на корта за България ще излезе втората ни ракета Димитър Кузманов, който ще премери сили с Камерън Нори. Двубоят между двамата е с начален час не преди 08:30 сутринта.

Веднага след тях на корта ще излязат и първите ракети – Григор Димитров и Даниел Евънс.

Дуелът ще приключи с мач на двойки, в който се очаква за България да играят Александър Лазаров и Адриан Андреев, а срещу тях да излязат Джейми Мъри и Джо Салсбъри.

Ето и реда на игра:

Не преди 08:30 часа: Камерън Нори – Димитър Кузманов

Не преди 10:00 часа: Даниел Евънс – Григор Димитров

След тях: Мъри / Салсбъри – Лазаров – Андреев

Страната ни попадна в Група „С“ на ATP Cup заедно с Великобритания, Белгия и Молдова.