От днес започват Водици и желанията се сбъдват! Ето какво да направите

1
172
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Празникът Водици е разделен на три части – стартира ден преди Йордановден с наричането на водата, продължава с Богоявление и завършва с Ивановден.

На 5 януари е първият ден на Водици, ден, в който прадедите ни са правили мълчана и наричана вода.

На 6 януари е денят на мъжката енергия, когато момчетата и мъжете се къпят в студена изворна вода за здраве и сила.

А третият, последен ден от Водици, 7 януари, е свързан с женската енергия, когато жените и момите се къпят в студената вода за здраве и плодородие.

Така пречистени двете енергии се сливат силни в новата година.  

Празникът Водици води началото си много преди Христа и неслучайно се засича с Богоявление.

Сега е прекрасен момент да наречем новия цикъл, в който навлизаме. Дори и да не вярваме в ритуали, магията и магичното, трябва да вярваме в себе си.

Пожелавайте с пълна сила, онова, което би ви донесло удовлетворение.

Какво се прави в нощта срещу Водици?

Нощта на 5-ти срещу 6-ти януари е една от най-магичните нощи на годината. Водици или Водокръщи (Богоявление, Йордановден) е голям български празник, който води началото си от дълбока древност, още от преди Христа. Свързан е с вярата в очистителната, целебната и магическата сила на водата, нейната способност „да помни” и с преклонението на хората пред животворящата й същност. Старите българи са вярвали, че в полунощ водата започва „да чува“ и да сбъдва!

Когато се здрачи достатъчно навън на 5 януари вечерта, се налива вода в котле. Ако няма вкъщи такова, може да се използва чаша или малка тенджерка. Желателно е избраният съд да не е пластмасов. Водата се изнася навън – на двора, на балкона или на перваза на прозореца. Хващате съда с две ръце и притихвате малко с водата. Оставете я да ви усети. Подишайте свежия въздух с нея. Поздравете я и й кажете името си на глас. Постойте още малко така, а след това се приберете вкъщи. Нека водата да остане няколко часа под небето, за да се „измълчи“ и пречисти.

Точно преди полунощ излезте отново при нея. Точно тогава, преди ВОДИЦИ, силата й става най-голяма. Отново хванете съда с две ръце. Помислите кое е най-голямото ви желание и го изречете на глас пред водата. Притихнете и постойте с нея. Опитайте се да си представите как ще изглежда животът ви, когато точно това желание бъде изпълнено. Опитайте се „да видите“ тази картина във вашата вода. И отново на глас кажите най-старото и силно наричане: РЕЧЕНОТО МИ ДА БЪДЕ СТОРЕНО! После покрийте водата с чиста кърпа (по възможност бяла) и се приберете.

Когато се събудиите сутринта на 6 януари, първо идете при водата си. Измийте си очите с нея и с много обич отпийте от вашето СБЪДВАНЕ. После пак… Склоните чело пред водата и й благодарете. След това я приберете. Можете да я изпиете цялата или по-малко, да наръсите с останалото от нея дома си, да полеете цвете. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи енергията на желанието ви. Силата й е право пропорционална на емоцията, която сте вложили в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ви. Така че магията е във вашите ръце.