Колко дълго продължава губещата серия при залозите?

5
187
Добави коментар
trifonoff
trifonoff

Стратегията е добавена на 2020-01-05 11:39:51 от Мирослав Трифонов

печалбистратегияуправление на парите

Най-трудният етап при залозите, независимо дали става дума за спорт, или казино, е преодоляването на дълги непечеливши серии. Поредица от неуспехи действа демотивиращо и обезкуражаващо за залагащия, като го поставя пред сериозно психологическо изпитание.

Изследване на анализатори, което се потвърждава от личния ни опит, доказва, че взимането на решения е много по-лесно и безпрепятствено, когато се намираме в серия от сполучливи залози. Но всъщност рискът при всяка селекция е строго индивидуален, а шансът за заемане на печелившата страна е идентичен в двата случая.

Това ни мотивира да изготвим материал, чиято основна мисия е да ви вдъхне увереност и да ви демонстрира, че серията от загуби не е нито фатална, нито непреодолима.

Каква е вероятността за загуба?

Случайността играе съществена роля при залозите, но коефициентите също имат значение. Те се определят от професионални трейдъри, а за база се използват както статистически показатели от изминали мачове, така и последни новини от двата лагера. Връчената ставка за дадения отбор показва каква е вероятността той да се окаже победител.

Ако вземем за пример двуизходна опция, чийто коефициент е 2,00, то шансът за успех е точно 50%. При ставка 4,00 – вероятността пада до 25%, което хипотетично превръща по-ниския коефициент в по-сигурен.

Но да се върнем към заложената тема в заглавието – как се изчислява вероятността за поредица от губещи залози. Използва се следната формула: ((o-1)/o)k, където o e стойността на коефициента, а k е броят на последователните залагания. При 5 поредни залога на коефициент 2,00 шансовете за печалба ще са изцяло съпоставими, но при други обстоятелства е препоръчително да използвате тази формула: 1/ok.

Как се изчисляват евентуалните загуби при серия от залози?

Разгледахме каква е вероятността цяла поредица от залози да заеме или печелившата, или губещата страна. Каква е вероятността обаче да загубим k последователни пъти в серия от n залога?

Ще разучим най-елементарния пример, изчислявайки какъв е шансът да натрупаме поредица от три непечеливши селекции на коефициент 2,00, ако заложим на общо 10 събития (n).

Използвайки горната формула, може да изчислим, че вероятността да загубим три поредни фиша при ставка 2,00 е 1/8. Но колко пъти това ще се случи при серия от общо 10 залога?! Възможните тройки в случая ще са първи, втори и трети залог, втори, трети и четвърти и т.н., като общо са 8. Тоест шансът ще бъде 8/8 или една поредица от три непечеливши залога на всеки 10. Това е твърде субективно и недостоверно, тъй като са възможни по-дълги губещи серии или пък дълги печеливши поредици, но като цяло процентът варира в този порядък.

За пресмятане на вероятностите се използва следната формула:

(n-k+1)((o-1)/o) k,

където n е броят залагания, k – очакваната серия от губещи залози, а o е коефициентът на събитията.

По този начин може да изчислим, че на всеки 1000 залога с коефициент 2,00 ни очакват около 31 серии от по пет последователни непечеливши селекции. При идентични обстоятелства, поредиците при 2000 облога ще са 62, при 3000 – 93 и т.н.

Изчисляването на евентуалните печеливши низове е далеч по-лесно. Прилага се формулата: (n-k+1)/(ok), където променливите са идентични. Например, при 2000 направени залога ни очакват около 8 редици от по 5 непрекъснати печалби на коефициент 3,00.

Какво научихме от последователните загуби?

Колкото по-дълго залагате, толкова по-вероятно е да навлезете в серия от поредни непечеливши селекции. Това е част от играта, която трябва да приемете и да се опитате по всевъзможен начин да преодолеете влиянието ѝ. Успешният играч е този, който умело контролира баланса си и има способността да се справи с неизбежните губещи поредици.

Надяваме се, че приложените математически формули са внесли доза увереност и търпение. Когато знаеш какво те очаква, е по-лесно да приемеш фактите и да се подготвиш за неприятния момент.