Извънземни съществуват и може би живеят сред нас, казва първият британски астронавт

1
92
Добави коментар
setlans
setlans

Извънземни съществуват и е възможно те да живеят сред нас на Земята, казва първият британски астронавт, излетял в космоса.

Доктор Хелън Шърман казва пред списание Observer, че извънземен живот трябва да има някъде във Вселената. „Извънземни съществуват и няма съмнение в това“, казва тя и добавя, че „трябва да има всякакви различни форми на живот“ сред милиардите звезди.

Д-р Хелън Шърман е избрана за полет в космоса през 1989 година сред 13 хиляди кандидати за участие в космически полет в рамките на проекта „Джуно“. Този проект е част от споразумение, сключено на правителствено равнище между СССР и Великобритания.

През 1991 г. извършва космически полет на орбиталната станция Мир с космически кораб Союз ТМ-12, заедно с Анатолий Арцебарски и Сергей Крикальов. Тогава Шърман е на 27 години.

Д-р Шърман днес е химик и работи в Имперския колеж в Лондон. Тя казва, че не е задължително извънземните да са изградени от въглерод и азот, както хората, затова „е възможно те да са тук в момента и ние просто да не можем да ги видим“.

Вижте още: 10 учени, които твърдят, че имат доказателства за извънземен живот

Шърман споделя пред Observer, че е разочарована от това, че я посочват като първата британка в космоса, вместо просто първият британски астронавт.

„Това звучи сякаш се предполага, че първият астронавт трябва да е мъж“, споделя тя. „Когато Тим Пийк излетя в космоса, някои хора просто забравиха за мен. Радвам се, че наруших нормата и първият британски астронавт всъщност е жена“.

„Престоят ми в космоса ме научи, че хората, а не материалните благини, са наистина важните в живота“, допълва Шърман. „Горе имахме всичко необходимо, за да оцелеем: правилната температура, храна, напитки и безопасност. За миг не съм си помислила за физическите вещи, които притежавах на Земята“.

„Когато прелитахме над определени части на земното кълно, винаги си мислихме за любимите ни хора, които ни чакаха долу“.

Кацането на Луната

Много от астронавтите, без значение от тяхната националност, твърдят че са виждали извънземни кораби. Всеизвестният Нийл Армстронг казва, че на Луната са видели извънземни бази и огромни космически кораби. Нека си припомним разговора, който се осъществява между НАСА и екипажът на Аполо 11:

НАСА: Какво има там?

Аполо 11: Тези „бебчета“ са огромни, сър! Огромни! О, Боже мой! Няма да повярвате!Казвам ви, тук има други космически кораби, те са подредени от другата страна на кратера! Те са на Луната и ни наблюдават!

Впоследствие, Армстронг дава интервю на професор, който желае да остане анонимен, в което казва, че на Луната е имало огромни кораби, които са били много по-развити технологично от нашите. Освен това, те са били предупредени (но не чрез думи) да не стоят дълго на Луната и да не си и помислят за връщане обратно.

Последвайте ни в социалните ни мрежи  Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / BBC, Syti Заглавна снимка: By Anne-Katrin Purkiss – OTRS:2016040710013276, CC BY-SA 4.0, Link