Трикове във Facebook

1
205
Добави коментар
krasiseo
krasiseo

Facebook не е просто приложение. Понякога са нужни няколко facebook трикове за да го защите или пък да го развиете по-добре.

Ако търсите повече поверителност или просто искате интерфейсът ви във Facebook да премине в режим на супергерой, има трикове за всичко това.

Ето 13-те трика във Facebook, които можете да използвате в момента, за да надградите вашето Facebook преживяване.

1. Премахнете вашето фамилно име от вашия Facebook профил

Нека започнем с най-ангажиращия трик.

Ако искате малко повече поверителност във Facebook (т.е., не позволявайте на случайни хора да ви гледат и да откриват профила!).

Не е нужно да пишете име, като Мария Николче, за да се скриете.

Този трик може да помогне.

Технически, Facebook изисква от всеки потребител да представи своето име и фамилия при първоначално създаване на акаунт от съображения за сигурност.

След като акаунтът ви е създаден обаче, можете да заобиколите това, така че само вашето име да се показва във вашия профил и във Facebook.

Ето как би излеждало името ви, ако няма фамилия, така трудно някой ще те открие.

Първо, ще трябва да промените настройките на прокси сървъра. (Забележка: Тези инструкции са за Google Chrome. За да се научите да правите това в други браузъри, вижте това ръководство от Digital Citizen.)

Кликнете върху иконата на елипсиса в горния десен ъгъл на вашия браузър.

Той има три вертикални точки и когато мишката e върху него, той показва Персонализирайте и контролирайте Google Chrome. Ако сте в Windows, трябва да се появи прозорец Internet Properties. Отидете на раздела Връзки и кликнете върху настройките на LAN. Трябва да се появи полето за настройки на локалната мрежа (LAN). Под Proxy Server, поставете отметка в квадратчето за опцията Използване на прокси сървър за вашата LAN. Въведете 36.65.151.31 за адреса и 8080 за пристанището (или използвайте всички настройки за прокси сървър на Индонезия) и натиснете ОК.

След като настройките ви за прокси са актуализирани, можете да влезете във Facebook, за да завършите това.

От мобилната версия на Facebook, Отворете Настройки >> Настройки на езика. Под Език за бутони, заглавия и друг текст от Facebook на това устройство изберете Bahasa Indonesian и запишете. Изчакайте Chrome автоматично да преведе страницата обратно на английски. (Или щракнете с десния бутон върху страницата и изберете Превод на английски.) Отворете Настройки >> Лична информация >> Име. Изтрийте вашето фамилно име и потвърдете промените. Върнете се към езиковите настройки и превключете обратно на английски. Voila! 2. Променете езика си на показване на „Pirate“

Докато говорим за езиковите настройки, знаете ли, че Facebook има опция „Пират“?

Обърнете внимание, че има и опция „Надолу“.

За да направите Facebook показване в Pirate-направете товае:

Отворете Настройки >> Език. Под настройката за език на Facebook изберете падащото меню английски (Pirate) и запазете.

Веднага ще видите няколко основни разлики.

3. Премахнете приятели от вашата емисия, които публикуват твърде много

Вие имате един от онези приятели, който сякаш публикува всеки път, когато настроението му се промени.

Може би, не го прави, само когато е в тоалетната.

Не искате да премхнате този човек от приятели, но искате да видите по-малко от неговите „Случайни мисли“ и мемове във вашата емисия.

В горния десен ъгъл на един от последните публикации на приятеля ви.

Това ви дава опции, които ще ви помогнат да „излекувате“ вашата емисия за новини.

За да заглушите публикациите на вашия приятел (т.е. премахнете ги от емисията си, без да се премахнете), изберете Скриване на всички от xx. Ако просто искате почивка от публикациите им, изберете скриване xx за 30 дни. За да видите по-малко публикации от подобно естество, изберете „Скриване на публикацията“ и направете алгоритъма на Facebook по-интелигентен. 4. Направете публикациите си по-фантастични

Бърз начин да направите вашите публикации във Facebook малко по-фантазирани и интересни да е да използвате Cool Fancy Text Generator.

Използвайте го, за да пишете заглавия, кратки размивания или да изпъкват думи.

Въведете своя текст в полето, изберете вашия стил, след това копирайте и поставете във Facebook.

Можете дори да добавите забавни символи, за да се получи още по добре.

5. Посетете своя Facebook Townhall

Ако искате да се включите по-активно в местната политика, посетете своя Facebook Townhall, за да намерите и следите местните правителствени служби и представители.

Можете също така бързо да се свържете с тях, за да сигнализирате за проблем.

6. Изключете известията за рожден ден

По подразбиране Facebook ви уведомява сутрин, когато някои от приятелите ви има рожден ден.

Разбира се, ако имате голям списък с приятели, това може да ви досадно.

За да го изключите:

Отворете Настройки >> Известия. В списъка с настройки намерете Рождени дни и го изключете. 7. Изтеглете копие от всичките си данни във Facebook

Да, всичко, може да свалите всичко:

Публикации и снимки, които сте създали или споделили. Коментари, които сте публикували. Съобщения, които сте изпращали и получавали. Всичко, което някога сте харесвали или реагирали. Списъкът ви от последователи и кого следвате. Дори Pokes, който сте давали и получавате (някой прави ли ги вече?), Всички се съхраняват във Facebook.

Ако искате копие на информацията от една, няколко или всички от тези категории, това е просто:

Отидете в Настройки >> Вашата информация във Facebook >> Изтеглете вашата информация.

Поставете отметки в квадратчетата до категориите информация, които искате да включите във вашия файл. Или филтрирайте по период от време. Изберете вашия формат (HTML или JSON) и качество на медията, след което натиснете Create File 8. Блокиране на покани за приложения и заявки за игри

Просто искаме да знаете, че леля ви няма да спре да ви кани да играете Bubble Shooter.

Ако не можете да я търпите повече, блокирайте тези покани за приложения, които тя никога няма да спре да изпраща..

Отворете Настройки >> Блокиране. Превъртете до Блокиране на покани от приложението. Въведете името на приятеля или роднина, който има „покана“ задействащ пръст. 9. Изтеглете цели фотоалбуми във Facebook на хора, които следвате

Единственият начин да запазите фотоалбума от конференцията, на която сте присъствали, е да изтеглите всяка отделна снимка една по една.

Вместо да губите време, използвайте разширение за Chrome, за да изтеглите наведнъж цели албуми от хора, които следвате.

Инсталирайте DownAlbum за Chrome. Отидете във фотоалбума на Facebook, който искате да изтеглите. Щракнете върху иконата DownAlbum в лентата с инструменти на браузъра, след което щракнете върху „Normal“. Нова страница ще се зареди с фотоалбума. Натиснете клавишната комбинация Ctrl + S, за да ги запишете наведнъж 10. Деактивирайте „Seen“ отметки във Facebook съобщения

Знаете ли онези малки часовници, които се появяват под съобщения, когато някой ги е видял?

Понякога не искате човекът, с когото разговаряте, да знае, че сте виждали тяхното съобщение. (Агонизиращо е да разбереш, че съобщението ти е „видяно“, но човекът никога не отговори!)

За да си дадете повече време за отговор, без да изглеждате груби или да причинявате този вид социална мъка, деактивирайте функцията.

Изтеглете разширението Unseen for Facebook Chrome. След като е инсталиран, щракнете върху иконата в лентата с инструменти на браузъра, за да се уверите, че е включена 11. Добавете малко допълнителна сигурност

Добра идея е да хвърлите допълнителна сигурност във вашия Facebook акаунт.

Измамник може да използва данните от акаунта ви, за да открадне самоличността ви и / или да изпрати на приятели връзки, натоварени със злонамерен софтуер.

Ето три умни неща, които можете да направите, за да се защитите, които ще намерите в Настройки> Защита и Вход:

1) Активиране на двуфакторна автентификация. Добре е да внедрите 2FA във всичките си акаунти.

Това означава, че ако някой иска да получи достъп до вашия акаунт на ново устройство, той също ще се нуждае от достъп до вашия телефон.

2) Получавайте сигнали за неразпознати влизания.

Ако някой влезе във вашия акаунт от неразпознато устройство или браузър, Facebook ще ви уведоми. (Ако използвате VPN, може да забележите, че получавате тези предупреждения за себе си, ако VPN сървърът е в различно състояние или държава. Това е цената на бдителността.)

3) Определете 3-5 доверени контакта, ако се заключите.

Доверените контакти на приятели във Facebook, които могат сигурно да ви помогнат да възвърнете достъпа до акаунта си, ако забравите паролата си или загубите мобилното си устройство – или злобен човек влезе и ви заключи.

Винаги можете да промените своите доверени контакти по-късно, ако вече не им се доверявате.

12. Изключете груповите разговори

Да речем, че един от груповите ви разговори става оживен, но вие сте на събитие и не можете да участвате / отговаряте.

Постоянните известия могат да станат досадни / груби / прекъсващи наистина бързо.

Не оставяйте просто потопа от съобщения да удавят входящата ви поща.

Изключете ги, след това се върнете в чата по-късно, за да наваксате.

Как се прави:

В нишката на съобщението за нарушение натиснете иконата на зъбно колело в горния десен ъгъл. Изберете Изключване на разговора, за да спрете получаването на известия за него. 13. Запазете връзките, които искате да прочете по-късно

Често срещан сценарий: Превъртате бързо през емисията си, преди да започне работният ден.

Виждате две или три връзки, които някои приятел е споделил и то ви привлича вниманието, но нямате време сега.

Отговорът? Запишете ги, за да прочетат по-късно!

Кликнете върху иконата на елипсиса в горния десен ъгъл на публикацията / връзката, която искате да запазите. Кликнете върху Запазване на връзката.

За да получите достъп до запазените си елементи на работния плот, отидете на лявата странична лента и намерете Запазено под Explore. Или просто отворете https://facebook.com/saved

Който и начин да изберете, надяваме се, че вашето Facebook преживяване е по-добро за това.

Използвани ресурси: searchenginejournal