Къщи – ново поколение с пасивен разход на енергия

5
186
Добави коментар
m_staneva
m_staneva

     Това е цел на всяка строителна компания днес при строителство на жилищна сграда – осигуряване на висок стандарт не само на строителство, но и начин на живот с т.нар. нулев разход на енергия. Проектирането на такива домове е вече част от пазарната икономика в строителния сектор и у нас.

    Вече не е задължително къщата да е голяма или на няколко етажа, за да бъде с високо качество на живот. Най-важната стъпка започва от нейното проектиране. Там всеки един детайл е добре премислен и изпълнява определена функция. За постигане на това условие е необходимо да се използват природни ресурси, което става най-вече може да бъде осъществено със слънчеви системи и новите технологии за  изграждането на един модерен дом.  Едно от предимствата също на тези „пасивни” къщи  е поддържането на вътрешната температура на сградата в едни и същи температурни стойности, независимо от външните температури и смяна на сезони. Да не забравяме, че това не се отразява на сметката ни за ток, която се компенсира от възобновяемите природни ресурси, които работят за Вас.

   Всички фактори, които влияят на енергийното потребление не трябва да са повече от 15 kW·h/кв.м  годишно отопление и вентилации и 120 kW·h за кв.м годишно за останалото потребление на уредите в сградата.

       Стандарт, който е заложен все повече при новото строителство на жилищни и нежилищни сгради и у нас. Повече за строителни услуги и обекти на строителна фирма МД-90 за Варна и област, може да видите на сайта и блога на адрес –  www.md90.biz

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…