7 от най-добрите моменти на Еден Азар

1
190
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Еден Азар е безспорно един от най-добрите играчи в света и за щастие за тези от нас, които обичат английския футбол, белгийският магьосник успя да украси Висшата лига с блясъка си в разцвета си.

Вчера крилото на Реал Мадрид навърши 29 години, рожденикът има фантастична и титулувана кариера досега. След като започна кариерата си в Лил, той се премести в Челси, преди да подпише за Мадрид миналото лято. Ето поглед назад към най-добрите моменти в кариерата му. 

Играч на годината на Лига 1 и извеждане на Лил до първата им титла от 57 години

Преди да спечели титлата през 2011 г., Лил не успяваше да спечели Лига 1 от 1954 г. насам. За всеобщо удивление, Еден Азар беше човекът, който най-накрая приключи 57-годишното чакане.

Лил продължи напред и спечели третата си титла в топ лигата с осем точки преднина, в която белгиецът изигра решаваща роля. Точно на 20 години Хазард се представи великолепно на предната линия, заедно с Муса Соу и Жервиньо и стана Играч на годината на Лига 1 – най-младият носител на наградата досега.

Всички разбраха, че това дете е специално.

Млад играч на годината на PFA във втория си сезон в Челси

След като прекара един сезон в адаптация към Висшата лига, Азар започна редовно да демонстрира невероятните си способности във втория си сезон и беше награден за усилията си с наградата на PFA за Млад играч на годината през сезон 2013/14.

Летящото крило имаше зашеметяващ сезон, който включваше и първия му хеттрик във Висшата лига, дошъл срещу Нюкасъл. Той също така отбеляза и във вълнуващата победа с 4:3 като гости на Съндърланд, представяне, което мениджърът на Челси по онова време, Жозе Моуриньо определи като най-доброто представяне на Азар през сезона.

Това не е последната му индивидуална награда във Висшата лига…

Титлата на Висшата лига с Челси и Играч на годината на PFA

Наистина изключителен сезон, кампанията 2014/15 бележи първия път, когато хората започнаха да осъзнават, че Азар е на нивото на най-добрите играчи в света.

През 2014/15  Челси спечели първата си титла във Висшата лига от 2010 г., която беше вдъхновена от наистина забележителен индивидуален сезон от основния им герой.

Азар произведе зашеметяващите цифри от 14 гола и 10 асистенции, а неговите хитрост и креативност бяха ключови при извеждането на „Сините“ към титлата.

Представянето му също беше наградено с индивидуално отличие, тъй като спечели наградата Играч на годината на PFA, с което завърши фантастичния му сезон.
 

Този гол срещу Тотнъм

Вижте, ако трябва бъдем честни, дори ако „шпорите“ бяха спечелили този мач, те вероятно нямаше да спечелят Висшата лига 2015/16. Но фактът, че Челси бяха отборът, която официално сложи край на кампанията им за титлата, направи този гол още по-специален за „сините“.

Мачът беше наречен „Битката на моста“ поради огнената природа и лудории, които бяха на показ по време на игра, но Азар беше човекът, който открадна шоуто. „Шпорите“ поведоха с 2:0, знаейки, че трябва да спечелят, за да задържат натиска върху Лестър Сити на върха, но голове на Гари Кейхил и абсолютен зашеметяващ такъв от Азар ги спряха.

Това беше една от страхотните вечери в историята на Висшата лига и Азар беше човекът, който отново грабна всички заглавия.

Вдъхновението на Челси за поредна титла във Висшата лига и завъртането на Коклен

След лош и силно противоречив сезон под Моуриньо, Антонио Конте пое руля и насочи Челси и Азар до още една титла във Висшата лига. Азар отново беше основният човек в отбора и изигра невероятна кампания 2016/17.

Блестящият белгиец вкара 16 гола в първенството този сезон и нито един не беше по-добър от соловото му изпълнение срещу Арсенал. Азар получи топката в средата на терена и проби защитата на Арсенал – карайки Франсис Коклен да се завърти и да падне на земята. Той продължи спринта си, танцувайки през Лоран Кошчелни. След това хладнокръвно вкара покрай Петър Чех, отбелязвайки един от головете на сезона.

Н’Голо Канте спечели наградата Играч на сезона на PFA за невероятните си изпълнения в халфовата линия, но наистина Еден Азар беше най-добрият играч в лигата през тази година.

Онзи гол срещу Ливърпул

Знаем, че Ливърпул не губи у дома. Те много рядко губят точки у дома. Последният път обаче загубиха на „Анфийлд“ срещу Челси през 2018/19.

Да, това беше просто мач за Купата на лигата и двата отбора играха с малко по-слаби състави, но това, което направи Еден Азар, за да спечели мача и да открадне шоуто, беше наистина спиращо дъха. Резултатът беше 1:1 и той току-що беше влязъл от пейката, за да опита да спечели мача. Е, той направи точно това.

Азар получи топката на десния фланг и реши да се насочи към Наби Кейта. Той премина през халфа на Ливърпул с лекота, след което унижи Алберто Морено и намери пролука за изстрел. 29-годишният играч направи попадението да изглежда лесно.

Още един специален момент от специален играч.

Спечелване на Лига Европа в последния му мач за Челси

Преди финала на Лига Европа 2018/19, беше известно, че Азар ще премине в Реал Мадрид. Въпреки това той отчаяно искаше да спечели европейски трофей, преди да замине за Испания, а Арсенал беше отборът, застанал на пътя му.

Всъщност нямаше борба. „Сините“ разбиха „артилеристите“ с 4:1, Азар отбеляза и стана „Играч на мача“. Това беше още едно блестящо представяне на Еден Азар и бе идеалният начин белгиецът да се сбогува с Челси.

Източник: FOTMOB

Категория: Футболни анализи

Тагове:
Реал Мадрид, Челси, Еден Азар