Какво трябва да знаете цикленото на паркетната настилка – ciklene.net

1
164
Добави коментар
krasiseo
krasiseo

Защо точно е важна грижата на естествения паркет?

Планирате ли циклене за паркет? Естественият масивен паркет е 1 от тези неща, които предизвикват най-осезаем уют в дома ви. Също така, паркета притежава доста качествени топлинни и шумоизолационни предимства и дори при относително грешна годишна поддръжка, отново да притежава продължителен живот.

В случай, че искате да се запази в отлично състояние също, е наложително да полагате определени грижи за естествения паркет. Разбира се, за да се случи това, той трябва да бъде поддържан и в добро състояние, тъй като в противен случай рискувате паркетната настилка не само да започне да бъде демоде, но също така и да скърца, да се надува и да дразни Вас.

Машинното циклене на паркетната настилка е важно, ако наистина искате да задържите хубавия цвят на паркетната настилка, както и цялостта му. Естественият паркет е ценна настилка, която много лесно е в състояние да заприлича на нова. Но все пак какво всъщност стои зад термина машинно циклене и какво точно е наложително да знаете за него?

Цикленето на паркетната настилка е чистене на естествения паркет от остарелия лак, който премахва и всички зацапвания, неравности, наранявания и вдлъбнатини по него. Точно така остарялата настилка се обновява, без да трябва да се подменя, това ви спестява пари, време от деня и други ценни ресурси. Машинното циклене се върши със специални паркето-шлифовачни машини, на които се поставят най-различни видове шкурки, които премахват горната част на паркета.

Ако случайно също паркетната настилка ви е доста изхабена и повредена, е възможно да трябва демонтаж, почистване и основно нареждане на паркетните плочки, като в процеса е възможно да трябва да закупите напълно нови такива, при вариант че някоя част от сегашните се окажат неизползваеми. Повечето професионални фирми за циклене на паркетната настилка разполагат с всички необходими материали за смяна на стара настилка с чисто нова, ето защо няма да бъде необходимо вие да се занимавате с откриването на нови паркетни плочки.

След цикленето на паркетната настилка, фугите се пълнят със стърготини и безцветна смола

За финал се полага лак, като ако имате желаене, паркетът може да бъде байцван или боядисан в друг цвят.

Тъй като цената за машинно циклене на паркетната настилка са различни в зависимост от облика на паркетната настилка, нареждането му и материалите, с които ще бъде третиран, препоръчително е да извършите предварителна консултация с фирма. Грижата за вашия собствен естествен паркет е важна, тъй като това е инвестиция в една от най-правилните видове настилки, които може да имате в дома си. Независимо дали става дума за паркет, който е в дома ви от десетилетия насам, или за нов, който сте сложили съвсем наскоро, цикленето му е съществен елемент от дългия му живот.

Научи за всички стъпки за фугиране на паркет от Ciklene.net