Кои са най-посещаваните дестинации за 2019 година?

2
310
Добави коментар
webholidaysonar
webholidaysonar

Годината си изминава, но  с това не свършват хубавите моменти. През тази година малко или много сме пътували, а може би сме и летели. В тази класация ще споделим с вас кои са най-посещаваните дестинация за 2019 година, като изключим стандартните, тъй като за поредна година победител е Париж с над 10 милиона посетители. Ако и вие искате да посетите града на влюбените, може да посетите нашата страница за самолетни билети до Париж.

Високите Татри

Високите Татри, Словакия

Словакия не е особено популярна сред българите. Там няма излаз на море, но пък има Високите Татри. Планинските върхове, среща с кафява мечка или пък красивите водопади са само част от предизвикателствата, които привличат пътешествениците. Тук е и най-високият връх от 2655 метра – Герлаховски щит. По пътя има много високопланински чати или хижи.

Проверете цени за самолетни билети до Братислава, Словакия.

Мадрид

Въпреки, че за известно време испанската столица изпадна от класациите за най-посещаваните дестинации, то днес гони лидера. Нощният живот е едно от нещата, които привличат хората, а той непрекъснато се подобрява.  Тук можете да срещнете и много забележителности, които са част от изкуството или историята. Вижте цените за самолетни билети до Мадрид.

Исландия

Северно сияние, Исландия

Исландия е една от желаните дестинации и въпреки, че води челни позиции, тя има още какво да предложи. Туристите предимно се насочват към Рейкявик и златния кръг – водопада Гълфос, националния парк Тингветлир и гейзера Гейсир в долината Хаукадалур. Не липсват смели хора, които биха тръгнали на изток или пък юг, но са малко тези, които биха се осмелили да поемат на север.

Това се променя поради арктическия път, който привлича туристи.  Той е дълъг 800 км от Хвамстанги на запад до Баккафьордюр на изток. Преминава през 21 села, по пътя има множество водопади, гейзери и други спиращи дъха гледки.

Босна и Херцеговина

Страната се намира южната част до далматинското крайбрежие на Хърватия. Кръстена е така на своя управник Степан Вукчич Косач, който през 16 век я управлява. Под неговото управление достига до самостоятелно херцогство Босна.

Тук ще срещнете красиви планински гледки, вкусна храна и вино. Страната е слабо населена, но разполага с малки плажове по адриатическото крайбрежие.

Бари

Бари се намира в Италия и въпреки, че няма много промишлени предприятия. Тук ще откриете китни къщички, които са долепени една до друга. Бали днес съчетава два отделни града в едно. От едната страна са модерните сгради и съвремието, а от другата са тесните улички и исторически забележителности.

Истрия

Истриа / Истрия

Полуостровът се намира в Адриатическо море и спада към Хърватия. Той е във форма на сърце и ще ви впечатли с вековната си история. Една част от него пада и в Словения. На него са най-големите градове като Пула от хърватска страна и Копер от словенска. Полуостровът е бил обект на желание от римляните, австро-унгарци и венецианци.

Лихтенщайн

Лихтенщайн

С нормално темпо можете да обиколите тържествата и различните шествия, с които се отбелязва, че Лихтенщайн е държава.  Дори и да не сте с туристическите обувки и тук можете да намерите какво да видите. Лихтенщайн е държава, която се управлява от принц, който живее в замък на хълм над столицата Вадуц. Националният празник на страната е на 15 август.

Лион

Лион

Лион се намира на север от Париж и макар да не носи неговата слава има какво да предложи на своите туристи. Той е заобиколен от двете реки Сена и Рона, които образуват полуостров Прескил, където се намира и голяма част от центъра на града. В града можете да видите много паметници и исторически места, които са защитени и са част от културното и историческо наследство на Франция.

 

Надяваме се да сме ви вдъхновили за нови пътешествия и приключения с тези места и да ги посетите през идната година. Чудесни са за всеки един, който обича да съчетава полезното с приятното и най-вече да се наслади на активна почивка, научавайки нови неща от европейската история.

Оценка: (1 гласувал/и, оценка: 5.00 oт5)Loading…