Какво смути да пиете според вашата зодия?

1
173
Добави коментар
svetla58
svetla58

Дори и да не вярвате наистина в астрологията, ще се съгласите, че понякога препоръките на звездите идват добре. Например вашият зодиакален знак може да ви помогне при избора на храна. Астрологът на германския Vogue Александра Крус измисли рецепти за смути въз основа на съветите на звездите.

Елемент: Огън

Овен, Лъв, Стрелец

Представителите на огнените знаци са енергични, независими и самоуверени. За да останат винаги активни, Овенът, Лъвът и Стрелецът се нуждаят от постоянен заряд на витамини, който да се набави лесно от плодове, богати на витамин С и калий – като портокали или ягоди. В смутито също си струва да сложите джинджифил – той ще укрепи имунната система. Пикантност на вкуса ще добави щипка черен пипер.

съставки:

джинджифил
питая (драконов плод)
ягоди
портокали
черен пипер

Елемент: Земя

Телец, Дева, Козирог

Концентрираният и понякога прекалено сериозен Телец, Дева и Козирог често забравят да се забавляват. Представителите на елементите на Земята не само трябва да укрепват здравето си с витаминни коктейли, но преди всичко да се наслаждават на вкуса на всяка съставка. Повярвайте ми, един банан в комбинация с фъстъчено масло е ненадминат дует за гастрономическо удоволствие.

съставки:

банан
фъстъчено масло
бадемово мляко
какао на прах
какаови зърна
екстракт от ванилия

Елемент: Вода

Риби, Рак, Скорпион

Чувствителността, емоционалността и неограничената креативност са чертите, характерни за представителите на водната стихия. При Риби, Раци и Скорпиони емоциите наистина кипят, затова боровинките, които имат успокояващ ефект и са богати на антиоксиданти, ще помогнат да ги успокоят малко. За да останете пълноценни за дълго време и да не се разсейвате по време на творчески процеси, добавете кокосова вода към смутито.

съставки:

краставица
зелена ябълка
боровинка
кокосова вода

Елемент: Въздух

Близнаци, Водолей, Везни

Близнаци, Водолей и Везни са невероятно креативни личности, които обичат да мечтаят. Ето защо съставките за смути за представители на този елемент трябва да надхвърлят обичайните. Кестените могат да добавят пикантност към познатата комбинация от ябълка и манго, а личи ще придаде сладък тропически вкус.

съставки:

грозде
кестени
ябълка
манго
личи