Гешев: Извършваме разследване в Перник и МОСВ за водната криза и вноса на боклук

1
229
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Прокуратурата, ГДБОП и ДАНС провеждат акция в Перник и в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). На двете места се събират доказателства за евентуални престъпления, свързани с водната криза в миньорския град, както и с вноса на боклук, предимно от Италия. Това съобщи пред журналисти главният прокурор Иван Гешев.

На въпрос на БНТ Иван Гешев отговори, че разследващите действия касаят водната криза и нейното предотвратяване.

Иван Гешев, главен прокурор: Проведох среща с кмета на град Перник и го уведомих, че по досъдебното производство се провеждат активни действия по разследването.

Проверява се включително и ремонта на язовирната стена, като към момента няма някакви данни за нарушения и престъпления, но това също е обект на проверка, обясни още главният прокурор.

Освен действия по разследването на територията на град Перник, се провеждат и такива в сградата на МОСВ, съобщи Иван Гешев.

Иван Гешев, главен прокурор: Извършва се проверка от служители на ДАНС и МВР във връзка с разпоредената от мен проверка, касаеща различните разрешителни режими за внос на боклук, основно от Италия, на територията на България.

До края на деня ще бъде официално обявено дали има задържани в хода на разследването и дали ще им бъдат повдигнати обвинения.