Захариева търси хора, които не искат да пътуват за САЩ, за да паднат по-бързо визите

1
149
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Външният министър Екатерина Захариева обяви пред „Дарик радио“, че се подготвя любопитна кампания, която ще цели по-бързото падане на визите за САЩ. Темата се обсъжда активно в последния месец, особено след посещението на премиера Бойко Борисов във Вашингтон, където се срещна с американския президент Доналд Тръмп. Едната от темите в разговора им беше точно падането на визите.

По думите на Захариева България е изпълнила всички критерии това да се случи. Единствено отказите за виза оставали повече от необходимия минимум от 3%. Към момента те са около 10%. Тя обясни, че в последните две години страната ни е сред тези с най-бързо падащият процент на откази.

„Най-големият процент отказани визи не идва от България, а от другите консулски служби на САЩ в Европа, където има големи български общности“, уточни тя.

Захариева добави, че започва кампания, която ще цели възможно най-бързото сваляне на отказите за визи под 3%, За целта тя призова хора, които нямат намерение да пътуват до САЩ, но са с добро визово досие, да кандидатстват за визи.