Датата за Пулев – Джошуа става ясна до края на януари. Мачът може да е в Истанбул

1
151
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Мач за световната титла по бокс в тежка категория с участието на Кубрат Пулев е все по-близо! До края на януари 2020 г. трябва да бъде договорена датата, на която българинът и шампионът Антъни Джошуа ще се качат на ринга.

Пред „Скай Спортс“ представител на Международната боксова федерация (IBF), за чиято титла Пулев е задължителен претендент, е разкрил, че преговорите между двете страни вече са в ход.

„Казаха ми, че от щабовете на Пулев и Джошуа молят за време до 31 януари, за да преговарят.“, казва той.

Ако двамата боксьори постигнат съгласие, то това ще бъде втори организиран мач помежду им. Пулев и Джошуа трябваше да се бият през 2017 г. за световните титли в тежка категория, но българинът получи тежка контузия дни преди това.

Другият вариант пред британеца е първо да защитава титлата си на Световната боксова организация (WBO) срещу Александър Усик. Украинецът обаче вече се насочва към преговори с друг съперник – Дерек Чисора.

„Разговорите с всички страни продължават и всичко ще е ясно в следващите няколко седмици. Все още очакваме яснота от управляващите органи, за да потвърдят хронологично кой е следващият, но всичко е възможно“, загатна промоутъра на Джошуа – Еди Хърн.

Мачът може да се проведе в Истанбул, разкри мениджърът на българина Ивайло Гоцев.

Лондон и Саудитска Арабия също са варианти за приемане на двубоя.

„Истанбул е много добро място за мача, защото съм сигурен, че ще дойдат хиляди българи да подкрепят Кубрат. Градът разполага със стадиони, които да поберат десетките хиляди, които ще искат да гледат битката. Започнали сме преговорите. Всичко зависи от условията. Ще се огранича да кажа само, че шансовете мачът Пулев – Джошуа да е в Истанбул са доста големи“, разкри Гоцев пред „Марица“.