Топ 10: Най-страховити места на света

1
149
Добави коментар
setlans
setlans

По света има много страховити места, но някои от тях се открояват повече от другите. Днес ще разгледаме места свързани с паранормалното. Ако сте от хората, които обичат да четат или гледат филми на ужасите, то тази статия със сигурност ще ви хареса.

Тъй като няма как да включим всички места сме избрали десет, които със сигурност ще ви ужасят:

Психоболница Бийчуорт, Австралия Снимка: John T Collins – National Library of Australia, Public Domain, Link

Известна и с предишното си име психиатрична болница „Мейдей Хилс“, лудницата „Бийчуорт“ се намира в историческото градче Бийчуорт, щата Виктория, Австралия. Била е една от най-големите и най-старите психиатрични болници в Австралия, построена през 1867 г. и затворена през 1995 г.

Болницата е имала капацитет да поеме 1200 пациенти. Близо 9000 души са починали по време на своите 128 години експлоатация. С толкова много починали хора е напълно нормално тази болница да бъде обитавана.

Затова и съществуват толкова много истории за духове бродещи из болницата. Вратите се отварят сами. Навсякъде се чуват странни писъци. Има легенди, че ако се вгледате в прозорците ще видите мъж в сако.

Музикалният свят на Боби МакКей, САЩ Снимка: creepycincinnati

„Музикалният свят на Боби МакКей“ е нощен клуб, разположен в Уайлдър, Кентъки, САЩ. Той е собственост на кънтри певеца Боби МакКей.

Според МакКей, мястото е било отворено за първи път като кланица в началото на 19 век и по-късно е било разрушено, за да се построи кръчма. Тогава кръчмата се е наричала „The Brisbane“, докато не е била купена от Боби през 1978 г.

Много градски легенди твърдят, че мястото е вход към подземния свят и е обитавано от неспокойни души, включително и тази на Пърл Брайън, чийто труп е намерен в поле на 4 км. от мястото.

Други легенди твърдят, че тези, които стоят зад убийството на Брайън са били сатанисти, които са се заклели да преследват всеки, който се забърка в случая.

Филмов център Манила, Филипините

Тук не става дума за страховит замък, обитавана гора или нещо такова, а за място на страх и мъка. Около 15 часа на 17 ноември 1981 г., по време на строежа на първият филмов център във Филипините, скелето се срутва и най-малко 169 работници са паднали и са били погребани под бързосъхнещ мокър цимент.

Служители на сигурността веднага са пристигнали на мястото, и нито спасители, нито линейки са били разрешени, докато не било подготвено официално изявление. Спасителите били пуснати на мястото на инцидента цели 9 часа след срутването на скелето.

Говори се, че центърът е обитаван, заради този инцидент. Според хората, заради тези 9 часа, в които не са допуснати спасителите, някои от работниците са били погребани живи и телата им са останали във втвърдените плочи.

Шато дьо Шатобриан , Франция

Има много легенди за този замък. Една от тях е за любов, предателство и убийство. Главни герои в тази легенда са Жан дьо Лавал и съпругата му, Франсоаз дьо Фоа. Те са се сгодили през 1505 г. с подкрепата на Ан дьо Бретан, херцогиня на Бретан и кралица на Франция.

След смъртта на Ан и нейния съпруг Луи XII, новият крал, Франсоа I, помолил Жан дьо Лавал да дойде в съда и да му помогне да разреши анексирането на Бретан.

Франсоаз дьо Фоа последвала съпруга си и станала „лейди ин уейтинг“ (компаньонка) на Кралица Клод дьо Франс, а също и любовница на Франсоа I. Жан воюва в Италианските войни и става управител на Бретан през 1531 г.

Франсоаз дьо Фоа умира на 16 октомври 1537 г. през нощта и слуховете веднага се разпространяват. Според тях, тя е била убита от мъжа си, който ревнувал, заради връзката и с краля.

Според слуховете, Жан дьо Лавал заключил жена си в стая и по-късно я отровил или я оставил ранена да кърви до смърт. От тогава на всеки 16-ти октомври в полунощ, един призрак се разхожда в замъка.

Замъкът Драгсхолм, Дания Снимка: silverscreensuppers

Много замъци се считат за обитавани, но този бие всички рекорди. Замъкът е издигнат през 1215 година. През 16-ти и 17-ти век части от замъка са служили, като затвор за хора от благородни или религиозни класове.

След 1964 г., той бива реконструиран в бароков стил и сега, според легендите, е дом на призраците на сивата дама, бялата дама (зазидана в стените от баща си, заради прелюбодейство) , и духът на един от затворниците му, Джеймс Хепбърн, 4-ти граф на Ботуел.

Плаж Дюма, Индия Снимка: vargiskhan

Плажът Дюма е една от най-обитаваните от духове дестинации в Индия, намира се в щата Гуджарат. Местните жители разказват, че преди няколко десетилетия, той е бил използван като хиндуистко гробище, по хиндуистките традиции (кремация). Това обяснява, защо пясъка на този плаж има черна текстура.

Туристите казват, че често чуват странни шепоти и смях през нощта. Страшни гласове им заповядват да се върнат там, откъдето са дошли.

Хълм Монпелие, Ирландия

ълм Монпелие е 383-метров хълм, намиращ се в графство Дъблин, Ирландия.

По-известен е като Клубът на дяволския огън. Популярното име е дадено на рухналата сграда на върха на хълма. Тази сграда е била ловна хижа, построена през 1725 г. от Уилям Конъли.

Тя е служила за място, където да се събират членовете на този клуб и да извършват своите сатанински ритуали. Членовете на този клуб били местните дъблински елити.

Говори се, че там са се извършвали жертвоприношения на животни, човекоядство, разврат, окултни практики и демонични прояви.

Аокигахара, Япония

Намираща се в подножието на връх Фуджи, Аокигахара е може би най-скандалната гора в Япония. Също позната, като „Море от дървета“, „Гората на самоубийствата“, „Японската демонична гора“, Аокигахара е станала дом на повече от 500 потвърдени самоубийства от 1950 г. досега.

Наречена „Перфектното място да умреш“, Аокигахара е второто най-популярно място за самоубийства, след мостът Голдън Гейт. Вижте повече в специалната ни статия тук.

Замъкът Юлия Хасдеу, Румъния

Замъкът „Юлия Хасдеу“е къща, построена във формата на малък замък от политика и историк Богдан Хасдеу в град Кампина, Румъния. Работата по него започва през 1893 г., след като дъщерята на Богда, Юлия, умира на 19-годишна възраст. Това събитие драстично променя и поклаща живота на Хасдеу.

Богдан Хасдеу разказва, че дъщеря му, му е предоставила плановете за строежа на замъка по време на спиритични сеанси. Сградата е завършена през 1896 г. Според легендите, Юлия се разхожда в замъка и държи в едната си ръка маргаритки. Днес къщата е музей.

Островът на куклите, Мексико Снимка: utaot

Островът на куклите се намира сред речните канали в южната част на Мексико сити. Това е най-зловещата, но и много популярна дестинация в Мексико. Стотици кукли с извадени очи, без крайници, разпокъсани и зловещи висят от дърветата.

Около този зловещ остров се носят много страховити истории, но най-известната е тази за малкото момиченце, което се е удавило в реката обграждаща острова. Тогава единственият жител на острова Дон Хулиан Сантана Барера открил момиченцето.

Скоро след нейната смърт, той намерил една кукла във водата и решил да я окачи на едно дърво, за да успокои духа на детето.

В продължение на много години, той окачвал кукли, докато не се стигнало до това, което виждате сега. Дон Хулиан Барера бил намерен удавен на същото място, където се е удавило момиченцето.

Сетланс