5 добри причини да отидете на спа през зимата

1
122
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

След серията от почивни дни рутината и ежедневните задължения отново вземат превес над моментите на релаксация и спокойствие през зимата. Мнозина от нас пренебрегват грижите за здравето и красотата, вглъбени в тревоги и проблеми. Преди да позволите на стреса отново да ви завладее, помислете за един отпускащ спа ден. Не пропилявайте свободното си време с безсмислени занимания и се отдайте на заслужена почивка без излишни угризения. За да ви убедим в значимостта на уелнес услугите, сме ви подготвили 5 наистина добри причини защо да отскочите до близкия спа център през зимата

За повишаване на доброто настроение

Много култури обвързват спа процедурите с форма на алтернативна медицина.  Различни изследвания показват, че отпускащите терапии имат положителен ефект в преодоляването на чувството на безпокойство и хронична депресия. Професионалните терапевти използват специфични техники, с които въздействат върху определени точки от тялото и блокират сигналите на тревога в мозъка. Плавните и нежни движения отпускат мускулатурата и възстановяват енергийния баланс. Малко известен факт е, че масажът стимулира отделянето на хормона серотонин, който е отговорен за щастието и доброто настроение. След всяка процедура тялото е заредено с енергия, а умът – изчистен от всички негативните мисли. Неслучайно след отпускащ спа ден се чувстваме спокойни и щастливи дни наред.

За възстановяване на кожата през студените месеци

Грижите за кожата са ежедневно задължение на всеки човек, особено през зимата, когато тя е суха и отпусната. Вследствие на ниските температури, мразовития вятър и повишеното ниво на прахови частици във въздуха, кожата бързо губи своя блясък и жизненост. Затова е добре да заложите на утвърдена марка козметични продукти с доказано добри резултати. Такава е коректно препоръчаната козметика за домашно ползване или хидратиращата процедура за лице на Biologique Recherché. Благоприятно въздействие върху чувствителната кожа през зимата оказва също приятна спа процедура в хамама, последвана от хидратираща маска, терапия за тяло или дори масаж със затоплено бадемово масло. Всяка терапия в турската баня започва със затопляне на тялото с цел засилване на кръвообращението. След това се преминава към ориенталски пилинг или ексфолиращи продукти. Те помагат за отстраняване на повърхностния слой мъртви клетки и ефективно премахване на замърсяванията по кожата. След като лицето и тялото са възвърнали своя свеж и гладък вид, се практикува и масаж по избор за подобряване на общия тонус на организма и еластичността на кожата.

Един от често срещаните кожни проблеми през зимата са запушването на порите и появата на упорито акне. Спа центърът предлага решение и за тези проблеми. Престоят в затоплено парно помещение като сауна или парна баня помага за отваряне на порите по кожата и почистване на натрупаната мръсотия в дълбочина. Влажният въздух разширява кръвоносните съдове и стимулира притока на кръв към лицето, което прави кожата сияйна и блестяща.

За затопляне на тялото през зимата

В мразовитите снежни дни е трудно да си представите различно облекло от дебело зимно яке, пухкав шал и шапка.  За щастие, в спа центъра винаги е много топло и уютно, освен това се налага да носите единствено бански костюм. Изисканите спа комплекси предлагат разнообразие от уелнес услуги,  с които за затоплите цялото цяло и бързо да забравите за отрицателните температури навън. Джакузито е с температура на водата около 36 градуса, а температурата в сауната може да достигне до 100 градуса. Спа центровете разполагат и със затоплена зона за релакс, където приятно да се отпуснете с книга в ръка или любимо топло питие. Част от масажите в спа центъра се изпълняват с помощта на затоплено етерично масло, горещи камъни или билкови торбички. Те доставят блажено удоволствие на тялото посредством едновременното действие на затоплените предмети или масла и деликатните масажиращи движения на терапевта.

За засилване на имунитета

Спа терапиите засилват имунната система на организма и по този начин тялото става по-устойчиво на вируси. В лечебните масажи се използват медицински похвати, които  успешно повлияват състоянията на дискомфорт и скованост. Специфичните масажни техники засилват активността на белите кръвни телца и по този начин се увеличава способността на организма да се бори с вирусите и бактериите. Масажната терапия укрепва имунната система, бори се срещу редица заболявания и облекчава техните симптомите. Като средство за алтернативна медицина се препоръчва парната баня, защото допълва лечението на редица здравословни неразположения и заболявания. Изкуственото повишаване на телесната температура в помещението оказва благоприятно влияние върху стимулирането на имунната система.

За бягство от ежедневието

Обикновено свободните часове през зимата прекарваме на дивана у дома или излежавайки се в леглото. Прекъсването на тези седмични „ритуали“ може да внесе доза свежест и истинска радост, ако са заменени с приятни и релаксиращи процедури. Съветваме ви да помислите за спа ден, отдаден на релаксация и грижи за собствения комфорт и наслада. Представете си горещо джакузи с шампанско в ръка и приятен аромат на рози във въздуха или разкрасителна спа терапия в компанията на близка приятелка. Нарушете рутината и се потопете в топла и магическа атмосфера, в разгара на лютата зима.

Ако сме ви убедили в ползите от посещението на спа центъра, съветваме ви да не правите компромис с качеството и да избере луксозния спа център Este Fitness & Spa. Той е символ на първокласно обслужване и безупречен професионализъм, които отговарят на най-високите световни стандарти. Насладете се на неповторимо спа преживяване, където ще се откъснете от ежедневието и ще забравите за дълго всички грижи и проблеми.

Последни публикации в блога

След серията от почивни дни рутината и ежедневните задължения отново вземат превес над моментите на релаксация и спокойствие през зимата. Мнозина от нас пренебрегват грижите за здравето и красотата, вглъбени в тревоги и Началото на новата година е най-подходящото време за поставяне на нови цели и обещания. След eуфорията по празниците идва време за равносметка на изминалата година и вдъхновение за нови успехи и постижения. Началото В продължение на хиляди години древните народи по света са изследвали лечебните свойства на различни растения. Натрупаните познания са се предавали от поколение на поколение, достигайки успешно до наши дни. Една от най-древните В последните дни от годината предстоят дългоочаквани пътувания, интересни срещи и прекрасни моменти с роднини и приятели. Ето че Коледа е на прага ни. Настъпва най-приказното време от годината, което носи надежда, любов Месец декември е изпълнен с празнични вълнения, приятни спомени и весело настроение. За съжаление, този период от годината е свързан и с най-много вирусни атаки. В разгара на грипния сезон е необходимо да Покрай ежедневните задачи и предизвикателства на работното място хората често забравят да спортуват и отделят по-малко време за себе си. Истината е, че тренировката е изключително важен фактор за поддържането на стройна фигура Широка гама от лечебни и отпускащи терапии Професионалните терапевти в спа център Este Fitness & Spa познават отлично различните масажни техники и са усвоили изкуството на спа процедурите до съвършенство. Те владеят редица Остава по-малко от месец до Коледа – любимото време от годината, когато цялото семейство се събира у дома. Приготовленията вече започнаха и много къщи блеснаха с коледна украса. Еуфорията преди настъпването на празниците Названието „козметика“ произлиза от гръцки и в буквален превод означава изкуство за разкрасяване. Още в  Древен Египет жените са използвали съставките на различни продукти, за да поддържат красотата си. С напредването на медицината