Боинг публикува красив видеозапис от първия космически полет на Старлайнър

1
151
Добави коментар
redbul80
redbul80

Кадър, заснет от камера на борда на „Старлайнър“ по време на първия му орбитален полет през декември. Photo credit : Boeing Space

15 януари 2020 г. 20:30 ч.

Светослав Александров. Въпреки неправилно настроения часовник на „Старлайнър“, който провали скачването с Международната космическа станция по време на дебютния космически полет на кораба през декември, от компанията-производител Боинг непрекъснато настояваха, че корабът е изпълнил най-важната си мисия: да докаже, че е безопасен за превозване на астронавти.

Трудно беше да повярваме на това, преди да видим реално видео от борда на „Старлайнър“. Днес Боинг най-сетне публикува дългоочаквания видеоматериал. И от това, което виждаме – чакането си заслужаваше! 

Видеозаписът съдържа кадри, заснети от различни бордови камери по време на излитането, дейността на двигателите на „Старлайнър“ след аномалията, престоя в орбита и по време на спускането и кацането. Материалът доказва, че „Старлайнър“ е не просто красив кораб, но е удобен и най-важното – стабилен и безопасен. 

Междувременно Боинг съобщи, че екипите продължават да инспектират и анализират върнатия на земята космически кораб. Техниците подготвят и нов кораб „Старлайнър“, който ще излети в космоса през тази година. Все още очакваме да разберем дали следващият полет на кораба ще е безпилотен или НАСА ще се осмели да изстреля хора в орбита. За тази цел е сформирана специална комисия, която ще разследва причините за неправилно настроения часовник и ще приложи мерки подобна грешка да не се повтаря в бъдеще. 

Изгледайте цялото видео на този линк (ще се отвори нов прозорец с препратка към видеоматериала в Youtube)

https://www.space-bg.org/

https://www.cosmos.1.bg/