Нормално ли е кървенето от венците?

2
177
Добави коментар
gala.vision
gala.vision

Кървенето на венците никога не е нормално и не бива да се отнасяме пренебрежително към него. В действителност то винаги е сигнал за сериозен проблем.

Представете си, че Ви кърви скалпът, когато сутрин се решите! Дали просто бихте си купили нов шампоан против кървене или бихте потърсили професионална помощ?

Все по-често в рекламите се натъкваме на продукти за спиране на кървенето от венците. Не оспорваме рекламните послания, но всеки интелигентен човек би трябвало да се досети, че първото нещо, което е редно да се направи, е консултация със специалист – пародонтолог.

Може да споделите на личния си лекар, че ви боли гърбът или че Ви стяга сърцето и вероятно той веднага, ще Ви насочи към правилния специалист.

Точно така трябва да се подхожда и към оралното здраве.

„Направете преглед при личния стоматолог и ако наблюдавате кървене, гноене, лош дъх, разклащане на зъбите, или само един от тези симптоми, задължително направете консулт с пародонтолог!“ – Категорични са докторите от Специализирана клиника по имплантология и пародонтология Кръстев.

Само така ще можете да получите ясна представа какво е състоянието ви, имате ли признаци на пародонтит и какво лечение е необходимо да предприемете.

Когато имате неправилно подредени зъби или неправилна захапка и обикновено търсите помощ от ортодонт.

Ортодонтите се занимават с неправилно подредените зъби и неправилните съотношения на зъбните дъги и челюстите.

Сами по себе си, тези състояния не са заболяване, но са предпоставка за по-ранна поява и по-тежко протичане на всички заболявания в устната кухина.

Пародонтитът е сериозно заразно заболяване

То уврежда зъбите, прилежащите тъкани, унищожава костта и води до загуба на зъби. Пациент със съмнение за пародонтит не бива да започва ортодонтско лечение, без да е провел предварително пародонтално лечение.

Разместването и движението на зъбите в костта при пародонтално заболяване води до необратими последици.

Ето защо най-разумното решение е консултация преди ортодонтското лечение, за да се предотвратят последващи тежки пародонтални увреждания.

Защо е важна грижата за биологично пространство в устната кухина? – Четете още тук.

10 причини за кървене на венците – Какви са най-честите причини?

Помага ли профилактиката на кървенето от венците?

Профилактиката винаги е най-добрата превенция срещу всяко пародонтално заболяване.

Ако не сте правили почистване на зъбен камък повече от 6 – 8 месеца и нямате назначен час, е редно да направите пародонтална профилактика и почистване на зъбен камък.

При това посещение, ще получите и съвети за подходящите за Вас продукти, които да използвате за добро орално здраве.

Ако все още не сте получили компетентен инструктаж как да почиствате зъбите, венците и междузъбните пространства, то задължително попитайте как да се погрижите за хигиената си най-адекватно у дома.

Не пренебрегвайте използването на конци за зъби и междузъбни четки – те могат да бъдат ефективни и нежни. Дори и най-малките интердентални пространства се почистват без риск от нараняване.

Има различни размери интердентални четки, различни степени на твърдост, различни видове конци за зъби, вода за уста и цялото това разнообразие е създадено, за да има точно това, от което се нуждае всеки един от нас.

А от какво имате нужда Вие и кои продукти са най-подходящи за вас, знае вашият зъболекар.

*Затова, консултирайте се и не се водете от рекламите. Рекламите целят продажба, а целта на Вашия зъболекар е да сте здрави и усмихнати.

Ако имате оплаквания, не се колебайте да свържете със Специализирана клиника по пародонтология и имплантология Кръстев. Ще получите адекватна консултация, професионални съвети и насоки.

*Специалист от екипа на Клиника Кръстев ще Ви отговори при първа възможност

Изпратете Вашето запитване

16/01/2020