Руснак се опитва да продаде своя детска рисунка за 140 млн. рубли

1
130
Добави коментар
setlans
setlans

Руснак се опитва да продаде детска рисунка, която нарисувал като шестгодишен, за огромната сума от 140 млн. рубли

Московчанин влезе в световните новини тази седмица, като пусна рисунка, която нарисувал, когато бил едва на 6 години, за продажба в онлайн магазин за не по-малко от 140 млн. рубли, или около 4 млн. български лева.

41-годишният журналист Владимир Мкртчян рекламира рисунката от детството си в руския сайт за обяви „Avito“ в понеделник, а днес вече е световна новина. Съвсем ясно е, че 140 млн. рубли са прекалено голяма сума за една детска рисунка, но журналистът счита, че цената даже е малка. Според него, рисунката струва два пъти повече, защото отразява реалността на съветската ера през невинните очи на шестгодишно момче.

Вижте още: Руска телевизия стартира риалити шоу, фокусирано около живота в манастир

„Бях малък, когато нарисувах тази рисунка, беше съветско време“, разказва Мкртчян пред 360TV. „В моите творби отразявах реалността, която се създаваше от телевизията и книгите. По това време ме интересуваше гражданската война“.

Озаглавена „Войник от червената армия на кон“, скъпата творба е била преоткрита наскоро от журналиста, докато пренареждал стари вещи. Идеята да я продаде за толкова голямо състояние дошла внезапно, след като разбрал какво истинско съкровище в действителност е детската му рисунка.

„Войник от червената армия на кон“

„Вложил съм цялата си душа и цялата си детска радост в нея“, казва автора. „Както знаете, ръката на художника се ръководи от Бог, което означава, че Той много я харесва“.

Мкртчян заяви пред руските медии, че вече е разговарял с потенциален купувач, но той направил грешката да го попита дали цената от 140 млн. е по договаряне. Журналистът приел този въпрос за крайно неуважителен, защото в очите му цената е наполовина на това, което наистина струва художественото произведение.

„Цената е наистина невероятна, тя е изключително ниска за такова произведение на изкуството“, казва 41-годишният журналист. „Цената представлява просто парите, от които се нуждая сега“.

Дори за мен, авторът на произведението, изражението на коня е впечатляващо. Сякаш гледа директно в душата ти“, казва художника, опитвайки да оправдае абсурдната цена на произведението си.

На пръв поглед, това може да е просто трик, създаден да привлече вниманието на света, и ако е така е доста успешен, но да не забравяме, че живеем в свят, в който банан, залепен с тиксо на бяла стена, се продаде за 120 хиляди долара. Всичко е възможно!

Последвайте ни в социалните ни мрежи  Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс Снимки: Vladimir Mkrtchyan/Avito