Гробът на Исус Христос в Япония

1
96
Добави коментар
setlans
setlans

Гробът на Исус Христос се намира в Япония, това твърди малко японско село, на базата на древни документи.

Малкото селце Шинго в японската префектура Аомори е известно предимно с отглеждането на добитък и сладки картофи. Благодарение на един космоархеолог, всичко това се променя и сега селото е дом на предполагаемият гроб на Исус Христос.

Според апокрифни религиозни писания, известни като Документите Такенучи, не Исус е разпънат на кръста, а неговият брат Исукири. След като е пленен от римляните, се казва, че Исус е успял да избяга, като неговото място на кръста е заел по-малкия му брат. Исус е успял да вземе само един кичур коса от Дева Мария и едното ухо на по-малкият си брат. След това, той се завърнал в Япония след дълго пътешествие.

Вижте още: Окуноин – Най-голямото гробище в Япония с 200 000 погребани монаси

Легендата за живота и гроба на Исус

След като се установил в Шинго, Исус се е оженил за жена от селото, която му родила три деца. Той изживял целият си живот в малкото селце, като починал на 106 години от естествена смърт. Дори се смята, че много от настоящите жители на селото са потомци на тази свещена кръв.

Самата гробница на Исус Христос се намира на хълм и наистина е гробна могила с голям кръст. До нея се намира почти идентична втора могила, където се намират косата на Богородица и ухото на Исукири.

Масово се смята, че Документите Такенучи са фалшификати. Те са открити през 1936 г. и са унищожени през Втората световна война. Смята се, че са дело на космоархеолога Вадо Косака, който по-късно ще стане известен с това, че се опитва да се свърже с извънземни на живо по телевизията.

Вижте още: 15 неща, които трябва да знаете преди да пътувате до Япония

Фалшиви ли са документите?

Според други тези, японското правителството е взело оригиналните документи, след което те изчезват и никога не са открити повече.

Документите са показани в близкия музей на Исус, но въпреки това се считат за измама. Въпреки невероятната история, много хора посочват, че жителите на селото изглеждат много по-различно от останалите японци, което считат за знак, че са потомци на Исус.

Според същите документи, Моисей също е заживял в Япония. Нещо повече, той е живял 583 години. Предполагаемият му гроб може да бъде открит днес в подножието на планината Ходацу в префектура Ишикава.

Живял ли е Исус Христос в Япония? Там ли се намира гроба му? Споделете мнението си в социалните ни мрежи  Фейсбук , Туитър и Инстаграм.

Сетланс / unusualplaces