Васил Божков: Ако няма лотария, няма да имам пари за „Левски

1
172
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Запис от срещата между бизнесмена Васил Божков и привържениците на „Левски“ бе разпространен в сайта 7dnilevski. Видеото, което е с дължина малко над минута, е заснето от фен на „сините“. Божков говори за създалата се ситуация около бизнеса му и това как тя може да се отрази на финансирането на футболния клуб. Записът спира след молба на бившия председател на „синия“ фенклуб Владимир Владимиров.

„Ако няма лотария, няма да имам пари да давам на „Левски“. Оттук нататък трябва вие да решите как ще се представя отборът. Знаете какво направихме. Школа направихме, стадиона щяхме да го довършим тази година. Отборът ни е силен, имаме шансове за купа, шансове за първо място в шампионата, но нещата бяха дотук. Трябва да решите какво, как и защо. Това е ситуацията. Атаката идва от Валери Симеонов. Той внася законопроекта. Ако се гласува това нещо – край!“, казва Божков.

Вчера участниците в очакваната среща между феновете и ръководството на футболния „Левски“ отказаха да говорят пред медиите след събирането на стадион „Георги Аспарухов“. След близо 2 часа в разговори, привържениците излязоха от входа на сектор „А“, а представителите на ръководството, сред които е бил и финансовият благодетел на „сините“ Васил Божков, така и не се появиха пред камерите.

„Има собственици за тази работа. Привържениците сме, за да подкрепяме отбора, а не да правим прогнози дали бъдещето е оптимистично“, беше лаконичен председателят на Националния клуб на привържениците на „Левски“ Степан Хиндлиян.

От клуба отговориха на bTV, че също няма да коментират.

Срещата се проведе дни, след като лидерът на политическа партия НФСБ – Валери Симеонов, внесе предложение лотарийните игри да се организират единствено и само от държавата. Подобна стъпка би повлияла на финансовото състояние на футболния клуб, тъй като един от основните спонсори на „сините“ е компания за лотарийни игри.