Шефът на Националната лотария: Държавата не може да прави монопол в хазарта

1
182
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Обединените патриоти предлагат промени в Закона за хазарта, които ще забранят извършването на лотарийни игри от частни фирми. Вносител на законопроекта е Валери Симеонов. „В Конституцията изрично пише къде държавата може да прави монопол. Хазартът не е една от тези области”, коментира в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия изпълнителният директор на „Националната лотария” Димитър Ганев.

„От това, което казва г-н Симеонов единственото, което разбирам е, че той няма никакви познания за нашия бизнес. Той не е длъжен да ги има, но непознаването на Конституцията вече е лошо. Нейните принципи са за свобода на търговията, на бизнеса, на частната инициатива и забрана на монополите”, посочи шефът на Националната лотария.

„Това, което даде Симеонов като пример, е Австрийска лотария. Нейният собственик обаче е частна компания. Такава е ситуацията и в Англия, Италия, Гърция, Турция и други „, допълни Ганев.

„Знаете, че държавните неща не са особено добре развити. Преди една година ние спечелихме концесията в Молдова. Там има абсолютен държавен монопол – държавата оперира, но чрез нас, ние сме концесионер и за 15 години имаме билети, спортни залози и числови игри”, коментира изпълнителният директор на „Националната лотария”.

„Смятам, че в България хазартът е много добре регулиран и проверяван. Не считам, че една промяна в закона ще доведе до нещо по-добро”, категоричен бе той.